Znanje, kreativnost, vizija
Tri desetljeća restorana 'Pet bunara'
Kada su Dragan i Natalija Babac prije 30 godina otvorili ugostiteljski objekt 'Pet bunara', u kojem se moglo popiti kavu, sok i probati sladoled, nisu ni slutili kako će se njihova kreativna energija razviti u jedan od najpoznatijih restorana u Zadru.
"Osjećam se fantastično nakon likera od smokve..." (Iz Knjige dojmova) Osamdesetih godina na Poluotoku su kafići tek su započeli s radom, a devedesete su prošle u znaku turbulentnih, nesigurnih vremena u kojima je 'Pet bunara' održao kontinuitet rada i nije mijenjao svoj naziv. U međuvremenu, stasao je u jedan respektabilan restoran koji se ponosi preporukama i pozitivnim komentarima svih koji su u ambijentu restorana proveli ugodne trenutke.
Od prve kave, sladolednog kupa, do prepoznatljive gastro-ponude - 'Pet bunara' prošao je dugi put, kazao nam je Vladimir Babac, voditelj poslovanja 'Pet bunara'. Dovoljno je samo prelistati Knjigu dojmova i podsjetiti se na niz šarmantnih komenara koji su o restoranu pisali gosti.
'2010. godine restoran 'Pet bunara' za svoj je rad primio priznanje Turističke zajednice Zadarske županije, a rođendanska želja restorana je da 2011. godina donese priznanje i od Grada Zadra', zaključio je Babac.
Restoran 'Pet bunara' na webu U poslovanje 'Pet bunara' utkana je kreativna energija, znanje i iskustvo, ljubav prema domaćoj spizi i poštovanje prema gostima, a upravo su to kvalitete koje su prepoznate i zbog kojih je 'Pet bunara' mjesto u koje se gosti rado vraćaju.
Restoran je danas prerastao u spoj tradicionalnog i modernog, i nudi autohtone namirnice u novom ruhu, a vrhunsku spizu priprema šef kuhinje, Mario Arbanas.
Restoran tradicionalno njeguje kulturu zdrave hrane, koja je vezana uz domaće, ekološke i sezonske plodove, pa tako sudjeluju u projektu 'Dani gljiva' i 'Tjedan smokava'.
U okviru 'Tjedna smokava', u restoranu 'Pet Bunara ' priređuje se jedinstveni gastro meni koji čine jela s dodatkom smokve i pekmeza 'Šinjorina smokva', proizvodnje OPG 'Babac-Damjanić' iz Poljica.
Vezane vijesti
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Izdvojeno
-
U HNK Zadar u ponedjeljak, 16. prosinca stiže urnebesna crna komedija i kazališni krimić kazališta Planet Art u režiji Marka Torjanca. U glavnim ulogama su Anja Šovagović - Despot i Nataša Janjić Medančić.
-
Večeras, u nedjelju, 15. prosinca s početkom u 18 sati predstava “Bolna djeca u cvijeću” u režiji Vinka Radovčića prikazat će se u HNK Zagreb.
-
U petak. 13. prosinca u 23.20 sati u Zadru u Ulici Put biliga policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su zaustavili 35-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.
-
Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa u petak, 13. prosinca u 15.35 sati u Bibinjama zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.