Događaji

Znanje, kreativnost, vizija

Tri desetljeća restorana 'Pet bunara'

Tri desetljeća restorana 'Pet bunara'

Kada su Dragan i Natalija Babac prije 30 godina otvorili ugostiteljski objekt 'Pet bunara', u kojem se moglo popiti kavu, sok i probati sladoled, nisu ni slutili kako će se njihova kreativna energija razviti u jedan od najpoznatijih restorana u Zadru.

"Osjećam se fantastično nakon likera od smokve..." (Iz Knjige dojmova) Osamdesetih godina na Poluotoku su kafići tek su započeli s radom, a devedesete su prošle u znaku turbulentnih, nesigurnih vremena u kojima je 'Pet bunara' održao kontinuitet rada i nije mijenjao svoj naziv. U međuvremenu, stasao je u jedan respektabilan restoran koji se ponosi preporukama i pozitivnim komentarima svih koji su u ambijentu restorana proveli ugodne trenutke.

Od prve kave, sladolednog kupa, do prepoznatljive gastro-ponude - 'Pet bunara' prošao je dugi put, kazao nam je Vladimir Babac, voditelj poslovanja 'Pet bunara'. Dovoljno je samo prelistati Knjigu dojmova i podsjetiti se na niz šarmantnih komenara koji su o restoranu pisali gosti.

'2010. godine restoran 'Pet bunara' za svoj je rad primio priznanje Turističke zajednice Zadarske županije, a rođendanska želja restorana je da 2011. godina donese priznanje i od Grada Zadra', zaključio je Babac.

Restoran 'Pet bunara' na webu U poslovanje 'Pet bunara' utkana je kreativna energija, znanje i iskustvo, ljubav prema domaćoj spizi i poštovanje prema gostima, a upravo su to kvalitete koje su prepoznate i zbog kojih je 'Pet bunara' mjesto u koje se gosti rado vraćaju.

Restoran je danas prerastao u spoj tradicionalnog i modernog, i nudi autohtone namirnice u novom ruhu, a vrhunsku spizu priprema šef kuhinje, Mario Arbanas.

Restoran tradicionalno njeguje kulturu zdrave hrane, koja je vezana uz domaće, ekološke i sezonske plodove, pa tako sudjeluju u projektu 'Dani gljiva' i 'Tjedan smokava'.

U okviru 'Tjedna smokava', u restoranu 'Pet Bunara ' priređuje se jedinstveni gastro meni koji čine jela s dodatkom smokve i pekmeza 'Šinjorina smokva', proizvodnje OPG 'Babac-Damjanić' iz Poljica.

FOTOGALERIJA


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.