Događaji

Jaka bura

Orkanska bura od 110 km/h zatvorila ceste, građani bez struje

Orkanska bura od 110 km/h zatvorila ceste, građani bez struje

Jaka bura koja u podvelebitskom Primorju puše brzinom većom od 110 kilometara na sat uzrokovala je kvarove na dalekovodima

Zbog orkanske bure za sav promet su jutros zatvorene dionica autoceste A1 od Svetog Roka do Posedarja, autocesta A6 Rijeka - Zagreb od Delnica do Kikovice, Jadranska magistrala od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki most te cesta od Maslenice do Zatona Obrovačkog.

Samo osobna vozila smiju na Paški most te državnim cestama od Gospića do Karlobaga te od Gračaca do Obrovca. U dobrom dijelu Gorskog kotara i Like zbog zimskih uvjeta ne smiju voziti kamioni s prikolicama i tegljači dok vozači osobnih vozila moraju stavljati zimsku opremu.

Jaka bura koja u podvelebitskom Primorju puše brzinom većom od 110 kilometara na sat uzrokovala je kvarove na dalekovodima. Struje nemaju uža središta Senja i Karlobaga. Od senja do Svete Marije Magdalene je bez struje ostalo oko 3500 potrošača. Problem ekipama koje bi trebale popraviti kvarove predstavlja činjenica da zbog zatvorene Jadranske magistrale ne mogu doći do mjesta gdje su se oni dogodili.

Za danas meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme u cijeloj Hrvatskoj. Dok će na Jadranu biti kiša uz moguću grmljavinu, u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj će mjestimice biti i snijega. Temperature zraka uglavnom između - 4 i 1, u unutrašnjosti Istre, Dalmacije i na sjevernom Jadranu od 0 do 6, a na srednjem i južnom Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijevih.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.