Događaji

Assange upozorio

Kad dodate prijatelja na Fejs, radite za tajne službe

Kad dodate prijatelja na Fejs, radite za tajne službe

Na jednom mjestu imamo najopsežniju bazu podataka o ljudima, njihovim vezama, imenima, adresama, lokacijama, prijepise komunikacije s prijateljima i obitelji,...

Službena WikiLeaks stranica ima 1,72 milijuna 'lajkova' na Facebooku, ali to nije spriječilo osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea da okarakterizira socijalnu mrežu kao najstrašniji uređaj za špijuniranje ikada izmišljen. U intervjuu za Russia Today rekao je kako je Facebook glavno oružje američke vlade da špijunira svoje građane, piše 24sata.hr

- Na jednom mjestu imamo najopsežniju bazu podataka o ljudima, njihovim vezama, imenima, adresama, lokacijama, prijepise komunikacije s prijateljima i obitelji,i sve je dostupno američkoj tajnoj službi - rekao je i dodao kako su Facebook, Google, Yahoo stvorili interakciju za američku inteligenciju.

- Svima bi trebalo biti jasno da dodajući prijatelja na Facebook zapravo rade besplatan posao za tajne službe - rekao je Assange. Facebookov glasnogovornik poriče da kompanija radite bilo što na što nema pravo.

- Ne reagiramo na pritisak, reagiramo na pravni proces. Nikada nismo pod pritiskom otkrili podatke. Borimo se, ako vjerujemo da je pravni proces nedostatan - napisao je glasnogovornik za New York Daily News. Bilo je pitanja kako Facebook dijeli informacije i s kim. Aplikacije kao što su Farmville i Causes, također, dijele informacije s oglašivačkim kompanijama. tvrdi Wall Street Journal. Assange je trenutačno u Engleskoj i čeka izručenje Švedskoj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.