Događaji

Tijekom konferencije

Nepoznata žena prekinula govor premijerke

Nepoznata žena prekinula govor premijerke

Naknadno je otkriveno kao je i riječ o Ivanki Polić iz Jezera na otoku Murteru, inače sudionici Domovinskog rata

Povicima "ovo je veleizdaja!", nepoznata žena zaustavila je govor premijerke Jadranke Kosor u Šibeniku na konferenciji Dani regionalnog razvoja. Naime, iz dijela publike čulo se "Živjela suverena Hrvatska" kao i "Nećemo u EU!", što je zbunilo premijerku Kosor.

Nakon povika srednjovječna žena napustila je konferenciju. Osiguranje premijerke reagiralo je tek nakon što je izašla iz dvorane. Prepratili su je do izlaza iz hotela Solaris gdje se održava konferncija, a uzeli su joj i osobne podatke.

Naknadno je otkriveno kao je i riječ o Ivanki Polić iz Jezera na otoku Murteru, inače sudionici Domovinskog rata, a koja je imala akreditaciju za konferenciju.

"I ovo je dokaz da je Hrvatska demokratska zemlja", pokušala je poentirati Kosor dodajući kako "eto svatko može govoriti što želi".

Na kraju svog govora naglasila je "Živjela jedina i najljepša Hrvatska".

Polić je inače poznata po jednom neobičnom prosvjedu kada je u ožujku ove godine došla ispred zgrade šibenske županije udarajući s dva emajlirana poklopca iz seta kuhinjskog posuđa. Bila je zaogrnuta bijelom plahtom na kojoj je bio natpis "Komunisti, HDZ, Četnici, Kukuriku i Bože spasi Hrvatsku".

Tada je održala kratku konferenciju za novinare jer je bila, kako kaže, revoltirana postupcima mjerodavnih organa po pitanju legalizacije stambene nadogradnje. Riječ je o potkrovlju koju je podignula na svojoj kući iz 1941. godine.

"Živjela Hrvatska-Živio Benedikt XVI" uzvikivala je tada Polić objašnjavajući da bila jedna od rijetkih koja je tražila dozvolu za nadogradnju. Dozvola joj je odbijena a ona je bila deklarirana kao bespravni graditelj iako dozvolu čeka već deset godina.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.