Događaji

Pazite gdje sjedate

Jedno pivo na Stradunu naplatili 40 kuna!

Jedno pivo na Stradunu naplatili 40 kuna!

Oni koji na Stradunu i u okolnim objektima žele popiti kavu trebaju izdvojiti od 16 do 25 kuna, dok se u poprečnim ulicama cijene kreću od 8 do 14 kuna

Iako je svima poznato da početkom turističke sezone možemo očekivati skuplje cijene u ugostiteljskim objektima na obali i na otocima, pa tako svake godine svjedočimo novim rekordima, vijest da pivo na Stradunu košta vrtoglavih 40 kuna ipak je šokantna.

Naime, jednom zagrebačkom paru, koji često navraća u Dubrovnik, proteklog su vikenda u jednom objektu na Stradunu pivo naplatili 40 kuna. Kada su upitali konobara radi li se o grešci, on im je s nimalo nelagode objasnio da je to stvarna cijena. Uputili su se tada u obližnji hotel visoke kategorije i ustanovili da je cijena piva znatno manja, no već su platili svoju nesmotrenost, piše Novi list.

Cijene na turistički najatraktivnijim dubrovačkim lokacijama poput Straduna, trga pred crkvom Svetoga Vlaha ili staroj gradskoj luci (Portu) zaista dosežu poveće iznose – barem za hrvatske prilike. Kruzerski će gosti reći kako je u tom pogledu Dubrovnik gotovo uz bok Veneciji.

Naime, oni koji na Stradunu i u okolnim objektima žele popiti kavu trebaju izdvojiti od 16 do 25 kuna, dok se u poprečnim ulicama cijene tih napitaka kreću od 8 do 12 i 14 kuna. Slično je i s pivom: na najatraktivnijim lokacijama točena tri decilitra koštaju od 20 do 28 kuna, a pola litre od 25 do cijelih 45 kuna. Cijena piva u boci na spomenutim mjestima varira od 25 do 49 kuna. Gazirana pića u 'običnom' kafiću koštaju 15 ili 16 kuna, a na Stradunu od 20 do 28 kuna.

Što se najpopularnije hrane tiče – pizze – ona se može naći po cijeni od 40 do 65 kuna, iako ima i objekata u kojima se cijena tog proizvoda kreće od 58 do 70 kuna. Sladoled se pak prodaje po cijeni od 7 ili 10 kuna po kuglici u kornetu, a žele li gosti sladoled jesti za stolom, tada taj užitak košta od 10 do 14 kuna po kuglici, prenosi  danas.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.