Događaji

Akcija Hrvatskog autokluba i Autokluba 'Zadar'

HAK-ova podmornica: Čudan gost na proputovanju

HAK-ova podmornica: Čudan gost na proputovanju

Podmornica na sebi nosi oznaku HAK-1987, novi telefonski broj pomoći na cesti

Dana 08. i 09. srpnja 2011. godine na prometnicama Grada Zadra i Zadarske županije održat će se promotivna akcija Hrvatskog autokluba i Autokluba 'Zadar', kojom HAK promovira novi sustav članskih prava i pogodnosti, kojim nadopunjuje svoju ponudu pružanja pomoći građanima. Tako će osim pomoći na cesti, odsad građanima i svojim članovima koji imaju plovila nuditi i pomoć na moru.

U sklopu akcije kamion HAK-a krstari Hrvatskom natovaren žutom podmornicom, izazivajući pozornost vozača i svih građana, a ovih dana i u našem kraju svojom pojavom plijeni pažnju znatiželjnih sudionika u prometu.

Riječ je o zanimljivoj akciji kojom Hrvatski autoklub uvjerljivom maketom podmornice koja simbolizira novu uslugu pomoći na moru, a koju prevozi kamion - vučno vozilo, želi podsjetiti sudionike u prometu da se kvarovi i prometne nezgode događaju svima i svugdje, te da HAK pomaže svima i svugdje, u svako doba i u svakoj prilici, pa tako i na moru.
Vrijedni partner Hrvatskog autokluba u pomoći i dostavi na moru je EmergenSea, stacioniran u Marini Dalmacija u Sukošanu.

Podmornica će našim gradom kružiti, s povremenim izronima (stajanjima) na zgodnim mjestima u gradu, u petak 08.07.2011. već od 17 sati pa sve do 20 sati, te u subotu, 09.08.2011. od 8 do 11 sati, kada će zaploviti put Biograd n/m. Ako prilike dopuste, podmornica će u subotu izroniti na Branimiru u 9 sati, na Pozdravu Suncu u 10 sati, te u 12 sati u Biogradu na Trgu kralja Tomislava.
Zainteresirani će podmornicu moći vidjeti i u dvorištu Autokluba 'Zadar' u petak navečer, iza 20 sati i u subotu ujutro do 8 sati.

Podmornica na sebi nosi oznaku HAK-1987, novi telefonski broj pomoći na cesti, koji je uveden umjesto više desetljeća starog broja 987. Besplatni kontakt-broj HAK-a za pomoć na cesti, 1987, promijenjen je prošlog ljeta u sklopu pripreme Hrvatske za ulazak u Europsku uniju. Broj je identičan i za pozive upućene iz inozemstva prema HAK-u (00385 1 1987), jer svim vozačima u nevolji HAK organizira pomoć i u inozemstvu.

Na nedavno održanom nacionalnom festivalu oglašavanja IdejaX, koji je okupio 200 radova, akcija 'podmornica' osvojila je najvredniju nagradu Grand Prix i proglašena je najoriginalnijom strategijom, te je osvojila ukupno 15 nagrada, dok je HAK ocijenjen kao drugi oglašivač godine.
Podmornica je za potrebe ove akcije obojena u žutu boju koja simbolizira pomoć na cesti. Izradio ju je poznati zagrebački maketar Tomislav Barb, čije dugogodišnje iskustvo u izradi maketa seže još u dane poznatog serijala Smogovci koji je obilovao njegovim radovima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.