Događaji

Porezna uprava na djelu

Zagorec izgubio nekretnine u vrijednosti od 9 milijuna kuna

Zagorec izgubio nekretnine u vrijednosti od 9 milijuna kuna

Tužiteljstvo od lani na temelju pravomoćne presude pokušava provesti ovrhu nad njegovim nekretninama

Vladimir Zagorec više nije vlasnik stana od 109 kvadrata i poslovnog prostora od 354 kvadrata u središtu Zagreba, procijenjenih na najmanje 9 milijuna kuna, koje mu je država trebala oduzeti ovrhom, piše danas.net.hr

Vesna Grivičić Žanić(83), kći nekad poznatog zagrebačkog poduzetnika koji je nakon propasti NDH otišao iz zemlje, uknjižena je od 1. kolovoza kao vlasnica tih nekretnina u Ilici 10 u kojima je davno živjela s obitelji, piše Večernji list.

Tužiteljstvo od lani na temelju pravomoćne presude, prema kojoj Zagorcu mora oduzeti 39 milijuna kuna nezakonito stečenih u aferi Dragulji, pokušava provesti ovrhu nad njegovim nekretninama.

Kada je lani Porezna uprava pet Zagorčevih nekretnina procijenila na najmanje 14,3 milijuna kuna, činilo se da će one uskoro na dražbu. No, V. Grivičić Žanić, koja živi u Caracasu u Venezueli, u travnju 2011. dobila je pravomoćnu presudu kojom je zagrebački sud naložio brisanje Zagorčeva prava vlasništva s nekretnina u Ilici 10 jer se uknjižio na temelju ništavih darovnih ugovora iz listopada 2003. na kojima je žig konzulata RH u Caracasu, a koji nisu bili sklopljeni u formi javnobilježničke isprave!

Leonardo Grivičić, otac V. Grivičić Žanić, bio je jedan od bogatijih zagrebačkih poduzetnika, vlasnik Tekstilne tvornice Grivičić, šećerane u Županji te zemljišta na kojem je danas Plivin istraživački centar. S obitelji je otišao iz zemlje nakon propasti NDH, a imovina im je konfiscirana.

Devedesetih je V. Grivičić Žanić, jedina živa članica obitelji, dobila hrvatsko državljanstvo, a prema Zakonu o denacionalizaciji i povrat obiteljske imovine.

danas.net.hr/ezadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.