Događaji

Biznis cvjeta

Google bilježi profit iznad očekivanja - u kvartalu čak 2.585 novih zaposlenika

Google bilježi profit iznad očekivanja - u kvartalu čak 2.585 novih zaposlenika

Ukupni tromjesečni prihodi skočili su 33 posto na 9,72 milijarde dolara, vidljivo je iz financijskog izvješća

Tehnološki div Google je svojim kvartalnim rezultatima ponovno nadmašio očekivanja, zahvaljujući snažnoj poziciji na pretraživačkom tržištu i rastu potražnje za internetskim oglašavanjem, piše poslovni.hr

Kompanija iz Mountain Viewa sinoć je izvijestila kako je u trećem tromjesečju ostvarila neto dobit od 2,73 milijarde dolara ili 8,33 dolara po dionici, što predstavlja rast od 26 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ukoliko se izuzmu posebne stavke, dobit po dionici iznosila je 9,72 dolara, dok su Reutersovi analitičari u prosjeku prognozirali 8,74 dolara.

Ukupni tromjesečni prihodi skočili su 33 posto na 9,72 milijarde dolara, vidljivo je iz financijskog izvješća. Ukoliko se izuzme iznos koji Google dijeli s partnerskim stranicama, prihodi su ostvareni u vrijednosti od 7,51 milijardu dolara, dok su analitičari očekivali 7,2 milijarde dolara. Dionice kompanije skočile su 6 posto u sinoćnjem kasnom trgovanju na Nasdaqu.

Protekli kvartal bio je vrlo aktivan za Google. Osim uvođenja nove društvene mreže Google +, koja je već premašila 40 milijuna korisnika, internetski div je sklopio sporazum o preuzimanju Motorole Mobility, vrijedan 12,5 milijardi dolara, na temelju kojeg će mu pripasti više od 17 tisuća telekomunikacijskih patenata.

Jedan od zanimljivijih podataka iz izvješća odnosi se na zapošljavanje u Googleu, koji pokazuje da trenutna krizna vremena ne utječu previše na kompaniju. Naime, Google je krajem rujna globalno zapošljavao 31.353 ljudi, što je čak 2.585 više u odnosu na kraj lipnja.

poslovni.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.