Događaji

Seminar

Zadrani na edukaciji o diskriminaciji na radnom mjestu

Zadrani na edukaciji o diskriminaciji na radnom mjestu

Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Županijski ured Zadar ove srijede održat će konferenciju za medije na temu "Diskriminacija na radnom mjestu."

Poseban osvrt bit će na diskriminaciji temeljem seksualne orijentacije i rodnog identiteta, zaštiti LGBT osoba koje su diskriminirane, te usporedbi hrvatskih i europskih iskustava vezano uz diskriminaciju na radnom mjestu.

O ovoj temi govorit će Jasna A. Petrović iz Ženske sekcije SSSH, Vedran Uranija, Sanja Juras iz udruge Kontra i Edo Bulić iz udruge Iskorak.

Za sindikalne povjerenike i predstavnike državnih institucija, nevladinih udruga i drugih institucija koje se bave spomenutom problematikom pohađat će seminar, čiji je cilj razviti svijest o problemu koji je prisutan u praksi, odnosno pomoći sudionicima seminara da prepoznaju značaj sindikalne borbe protiv diskriminacije na radnom mjestu s bilo kojeg osnova, te značaj djelovanja svih drugih institucija koje se bave zaštitom LGBT osoba na radnom mjestu, odnosno koje se bave problemom diskriminacije temeljem seksualne orijentacije i rodnog identiteta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.