Događaji

Vrijedna gesta

"Tornado" prikuplja sredstva za pomoć u liječenju Lovre Karamarka

Račun je otvoren u Splitskoj banci, a broj računa je 3243226989

Članovi udruge zadarskih navijača "Tornado" danas su na Narodnom trgu postavili štand gdje prikupljaju sredstva koja će uplatiti na račun Jure Karamarka, Zadranina čiji je sin rođen s teškom srčanom manom, koju je moguće riješiti jedino operacijom u Njemačkoj.

Budući troškove operacije snosi HZZO, Karamarkovi prijatelji iz Udruge Tornado odlučili su prikupiti novčanu pomoć roditeljima koji će imate velike dodatne troškove tijekom boravka u Njemačkoj.

Podsjetimo, hrvatskim je medijima odjeknula priča Zadranina Jure Karamarka, koji je uputio apel ministru zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića, moleći da njegovom novorođenom sinu pruži potrebnu skrb. Ministra je putem medija molio da "pošalje svoje doktore na Rebro da pregledaju njegovo dijete i donesu važne odluke koje trebaju donijeti". Na Rebru su mu, prema njegovim tvrdnjama, tada kazali kako na neradni dan nitko ne može odlučiti o operaciji njegova djeteta jer liječnika - nema!

Mali Lovre Karamarko rođen je prije 4 dana u zadarskom rodilištu s teškom srčanom manom. U noći s ponedjeljka na utorak, hitno je avionom prebačen iz Zadra na zagrebačku kliniku Rebro, gdje je mu je dijagnosticiran rascjep luka aorte, vrlo ozbiljan zdravstveni problem.

"Tu smo od 8 do 13 sati, sve do subote. Nadamo se da ćemo na ovaj način pomoći našem prijatelju. Prikupljeni novac uplatit ćemo na račun, a to mogu učiniti i naši sugrađani.

Račun je otvoren u Splitskoj banci, a broj računa je 3243226989.

Čuli smo se jučer s Jurom, pola sata prije nego što je krenuo za Zagreb. Sinoć nam je javio da dijete ide na operaciju u Munchen", kazali su nam mladići iz Tornada.

Jučer je na zagrebačkom Rebru konačno odlučeno da će maleni Lovre nastaviti liječenje u Munchenu. Karamarko je potpisao svu potrebnu dokumentaciju i u petak će otputovati majka i sin otputovati u njemački Munchen, gdje će se o njemu brinuti vrhunski stručnjaci.

Prema prvim procjenama, beba je trebala biti poslana u Austriju, no nakon sastanka liječničkog tima, ipak je utvrđeno kako se radi o problemu koji bi primjerenije riješili liječnici u Njemačkoj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.