Događaji

Sukob interesa na Prisavlju

HTV uzvratio: Ne želimo "prljati ruke" Dijanom Čuljak

HTV uzvratio: Ne želimo

Nakon što je od voditeljice i urednice koja je u samo nekoliko tjedana dogurala do „persone non grata“, Čuljak više ne bira načine da se iskoprca iz javnoga gliba

Dijana Čuljak posljednjih dana sama naziva novinare na mobitel nudeći im ekskluzivne informacije o grijesima svojih kolega s HTV-a. - To je očiti dokaz da se sada već očajnički pokušava braniti pred javnošću, pa zove koga stigne ne bi li na svoj način ratovala medijima i informacijama, piše slobodnadalmacija.hr

No, sve to samo razotkriva njezin strah i bezizlaznu poziciju u kojoj se sada nalazi - kazao nam je jedan naš kolega koji je želio ostati anoniman, no priznao nam je da ga je Čuljak posljednjih dana nekoliko puta nazvala nudeći mu „svoju stranu priče“ o sukobu interesa na Prisavlju.

Nakon što je od voditeljice i urednice koja je u samo nekoliko tjedana dogurala do „persone non grata“, Čuljak više ne bira načine da se iskoprca iz javnoga gliba u koji je uvlači afera s “Core Medijom”. Njezin sporazumni otkaz s HTV-om naišao je na oštar prosvjed u prisavskom ogranku HND-a, pa je odmah pod maksimom „Napad je najbolja obrana“ odlučila raspaliti po svojim dugogodišnjim oponenticama Maji Sever, Elizabeti Gojan i Leli Knežević.

Tri urednice i voditeljice HTV-a nalaze se među rijetkim djelatnicima koji su se sve ove godine usuđivali dignuti glas o sukobu interesa Dijane Čuljak. Svojim dugogodišnjim neprijateljicama Čuljak je odlučila natovariti što god je stigla, pa je Severovoj prigovarala da je u emisije dogovorno dovodila Branimira Pofuka, supruga svoje urednice Lele Knežević, a Elizabeti Gojan da je nenamjenski trošila stambeni kredit. Nakon svega, spomenuta ženska trojka odbila je javno polemizirati s Čuljak, pa je ona nastavila „pakirati“ Nikoli Kristiću prigovorivši mu da, otkada je otišao s funkcije šefa Informativnog programa, godinama nije proizveo ni minute programa. Ni Kristić se nije htio upuštati u polemiku s Čuljak. - Ne želim uopće prljati ruke takvim stvarima, neka se brani čime god želi. Načinom i sadržajem onoga što ovih dana iznosi najviše govori o samoj sebi. Nemam se namjeru spuštati na njenu razinu - kratak je i jasan bio Kristić.

Paljbu na relaciji HND-Čuljak pristao je komentirati Denis Latin.
- To su sve objede bez stvarnog i ozbiljnog povoda. Svi kolege koje Čuljak ovih dana žestoko napada svjedočili su nekidan pri DORH-u. Očito je da je ona za to preko svojih izvora doznala, pa sad udara po njima. Informacije cure na sve strane, a Čuljak na ovaj način pokušava javno diskvalificirati svjedoke, no ja mislim da bi ih od svega toga trebali zaštititi Državno odvjetništvo i Uprava HRT-a - smatra Latin, koji ima mišljenje i o navodnom Kristićevu „zabušavanju“ na poslu.

- Za ovo što mu se zamjera kriva je Uprava koja mu, kao i meni, onemogućava da radi svoj posao. Upravo su Nikola Kristić i prozvane kolegice oni koji od 2004. godine glasno govore o korupcijskoj hobotnici na HTV-u i cijelo vrijeme upozoravaju na problematiku koja se ovih dana javno raspleće. Zato nije pošteno da se Čuljak uopće daje prilika da bez argumenata pljuje po tim ljudima braneći se - zaključio je Latin. 

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.