Događaji

Oprez vozači

Jaki vjetar i poledica otežavaju promet na Jadranu i unutrašnjosti

Jaki vjetar i poledica otežavaju promet na Jadranu i unutrašnjosti

Zbog olujne bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Stara cesta kroz Gorski kotar (D3) otvorena je za sve skupine vozila, javlja HAK

Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali od Bakra do Senja (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Autocesta A1 otvorena je za sve skupine vozila, ali se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h na dionici od vijadukta Božići do tunela Sv.Rok, zbog jakog vjetra.

Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru (također i na autocesti A6 između Oštrovice i Vrbovskog). Na većini cesta zbog niskih je temperatura moguća poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Na Istarskom ipsilonu između čvora Rogovići i tunel Učka povremeno puše jak vjetar.

Na autocesti A1, zbog radova na nadvožnjaku Drvenik za sav promet zatvorena je dionica između čvorova Vrgorac i Ravča u smjeru Zagreba. Obilazak je državnom cestom D62 Vrgorac-Ravča.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 40 tona voze preko zamjenskog mosta (lansirni), ostali autocestom A2 Zagreb-Macelj preko čvora Sveti Križ Začretje.

Dionicom ceste D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije promet je dopušten svim vozilima, a zbog radova će se, po potrebi, promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

Do 8. veljače od 8 do 17 sati zbog razminiranja bit će zatvarana državna cesta D8 Poličnik- Islam Latinski. Promet se propušta prvih 15 minuta svakog punog sata. Obilazak: Zadar- Murvica- Zemunik Donji- Smilčić- Islam Latinski- D8 ili autocestom A1 preko čvora Zadar Istok.

HAK/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.