Događaji

Zima pokazala zube

Zbog snijega i poledice zatvorene autoceste prema Rijeci i Zagrebu. U prekidu i trajektne linije

Zbog snijega i poledice zatvorene autoceste prema Rijeci i Zagrebu. U prekidu i trajektne linije

Najhladnije jutros u 8 sati bilo je na Zavižanu gdje je izmjereno -19 Celzijevih stupnjeva, a tek pet stupnjeva više bilo je na Sljemenu

Hladno vrijeme, poledica, snijeg i snažan vjetar stvaraju poteškoće u prometu u većem dijelu gorske Hrvatske i priobalju. U prekidu su trajektne linije prema većini kvarnerskih i srednjodalmatinskih otoka, priopćio je jutros Hrvatski autoklub te upozorio vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće da odgode putovanje do povoljnijih uvjeta na cestama, piše slobodnadalmacija.hr

Osim toga, HAK izvještava kako u Dalmaciji i Lici pada snijeg koji se zadržava na kolniku. U Istri mjestimice puše jak vjetar, a na sjevernom i srednjem Jadranu te u Gorskom kotaru povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura na cestama je moguće stvaranje poledice te se vozači pozivaju da vožnju prilagode uvjetima na prometnicama.

Za sav su promet zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene te državna cesta Dobroselo-Mazin. Osobna vozila ne mogu prometovati Jadranskom magistralom od Bakra do Senja, Paškim mostom te državnim cestama D54 Maslenica-Zaton Obrovački, D25 Gospić-Karlobag, Orebić-Zaton Doli (D414) i Donja Banda-Trpanj (D415).

Slična je situacija i na Krčkom mostu gdje je zabranjen promet za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Povremeni olujni udari vjetra prekinuli su trajektne linije: Brestova-Porozina, Valbiska-Lopar, Jablanac-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Trogir-Drvenik Veli-Drvenik Mali. Također, u prekidu su i sve katamaranske linije na splitskom području.

Najhladnije jutros u 8 sati bilo je na Zavižanu gdje je izmjereno -19 Celzijevih stupnjeva, a tek pet stupnjeva više bilo je na Sljemenu. Od gradova 'hladni rekorderi' jutros su bili Bilogora, Daruvar, Nova Gradiška i Čabar s -11 stupnjeva dok je u Gosipću, Županji, Osijeku, Slavonskom Brodu i Varaždinu bilo -10.Zbog izrazito niskih temperatura i snijega koji je napadao tijekom jučerašnjeg dana, Šibensko-kninska županija je donijela odluku da danas neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama na području te županije, javlja Dnevnik. O početku nastave župan Goran Pauk odluku će donijeti danas. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas nas očekuje umjereno do znatno oblačno te u većini krajeva suho vrijeme. Mjestimične kiše i snijega bit će uglavnom na dubrovačkom području te na jugu Dalmacije i ponegdje u Lici i Posavini.

U unutrašnjosti će puhati povremeno umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i istočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna, na sjevernom dijelu i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti kretat će se od -8 do -3, na sjevernom Jadranu od -1 do 4, na južnom od 4 do 8 Celzijevih stupnjeva.

Za kraj radnog tjedna najavljeno je novo jače naoblačenje s mjestimičnim snijegom, a uz kišu, ponegdje će snijega biti u na Jadranu, osobito sjevernom. Na većem dijelu Jadrana ponovno će ojačati bura, a na krajnjem jugu istočnjak i jugo. Temperatura će biti u današnjim vrijednostima.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.