Događaji

HGSS Zadar

Unatoč kvarovima na dva vozila, HGSS Zadar odradio još jednu uspješnu snježnu akciju

Unatoč kvarovima na dva vozila, HGSS Zadar odradio još jednu uspješnu snježnu akciju

Akcija je završena u ponedjeljak 13. veljače u 18.00 sati, izvlačenjem vozila i povratkom prvog tima iz Torbičkog Vagana sa vijestima da su mještani u dobrom stanju

U nedjelju 12.02. u 10.45 sati HGSS Zadar dobila je preko centra 112 dojavu da se u zaseoku Torbički Vagan u okolici Srba nalazi troje mještana o kojima, zbog izuzetno velike količine snijega, već 6 dana nema vijesti. Na teren je odmah po dojavi izišao jedan tim HGSS Zadar koji je bio na turno skijanju u okolici Gračaca te su došli u Srb u 11.30.

Kako je pristup zaseoku moguć samo iz područja BiH, u suradnji s graničnom policijom omogućen nam je nesmetani prelaz granice. Iz Zadra je upućen i drugi tim sa terenskim vozilom quad jer cesta od graničnog prijelaza Lička Kaldrma do mjesta Tiškovac nije bila očišćena. Spašavatelji su oko 14.00 krenuli terenskim vozilom prema 8 km udaljenom Tiškovcu, međutim na 3 km od odredišta vozilo se pokvarilo i spašavatelji su izvučeni oko 18.00 sati.

U ponedjeljak 13.02. iz Zadra je krenulo 9 spašavatelja sa ciljem probijanja dalje do Tiškovca i izvlačenjem terenskog vozila. Tim od 3 spašavatelja oko 10 sati prebačen je do Tiškovca odakle su krenuli na skijama sa hranom i ostalim namirnicama u 3 km udaljeni Torbički Vagan, dok je drugi tim pokušavao izvuči quad. Na našu nesreću i drugo vozilo, Nissan Navarra,se pokvarilo, te smo pozvali Graničnu policiju iz Srba da nam svojim vozilima izvuku quad.

Akcija je završena u 18.00 sati, izvlačenjem vozila i povratkom prvog tima iz Torbičkog Vagana sa vijestima da su mještani u dobrom stanju i dobro opremljeni za ove izuzetno hladne zimske dane. U akciji je sudjelovalo 10 pripadnika HGSS Zadar i 3 pripadnika Granične policije MUP RH kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na pomoći.

HGSS ZADAR/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.