Događaji

Nezadovoljstvo

Mljekari prosvjeduju

Mljekari prosvjeduju

Ispred tvornice Dukat u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru mljekari prosvjeduju - nezadovoljni otkupnom cijenom mlijeka od 2 kune i 30 lipa - 40 lipa manje nego dosad, koliko je Dukat odlučio plaćati od ovoga mjeseca. Dukat je odlučio sam određivati cijenu mlijeka, što je suprotno dogovoru s Ministarstvom iz 2009, javlja HTV .

S oko 200 traktora prosvjednici su zakrčili cestu ispred bjelovarskog proizvođača sireva i maslaca, tvrtke u sastavu Dukata, tako da se prometuje tek jednim prometnim trakom. Najavili su da će pred Sirelom provesti noć. Dio traktora krenuo je prema Zagrebu

Sutra bi se u Ministarstvu poljoprivrede trebao održati novi krug pregovora, a ne bude li se postigao dogovor, u Savezu udruga proizvođača mlijeka Hrvatske za četvrtak najavljuju prosvjede i pred ostalim mliječnim industrijama. Ako se na tom sastanku ne postigne dogovor, prosvjedi pred mljekarama u cijeloj zemlji nastavit će se u četvrtak, a moguć je i dolazak u Zagreb s traktorima, kazao je predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar.

Smatramo kako prosvjedi ispred Dukata i ostalih mljekara neće doprinijeti rješavanju nagomilanih problema u sektoru, već naprotiv oni doprinose stvaranju dodatnih problema koje resorno Ministarstvo poljoprivrede, na čelu s ministrom Tihomirom Jakovinom, želi sustavno rješavati, navodi se u reagiranju Dukata na prosvjede proizvođača sirovog mlijeka.

Napominju i kako vjeruju da će se u sektoru ipak pronaći razumijevanje za kompleksnu problematiku s kojom su danas suočeni kako proizvođači tako i prerađivači mlijeka.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.