Događaji

Danas novi sastanak

Novi razgovori o cijeni mlijeka

Novi razgovori o cijeni mlijeka

Noćas oko 3.30 kolona mljekara iz Đakova stigla je u Zagreb i blokirala Slavonsku aveniju kod tvornice Dukat. Trenutačno je prohodna u smjeru istoka. Vozačima se preporučuje obilazak Ulicom grada Gospića i Čulinečkom, javlja HTV .

Inače, za danas je dogovoren novi sastanak u Ministarstvu poljoprivrede na kojem će se dogovarati model formiranja otkupne cijene mlijeka. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je sinoć u Dnevniku 3 kako se problemi mljekara ne smiju rješavati na ulici, nego isključivo za stolom. Ministarstvo ne može formirati cijenu. Mi možemo biti samo moderator razgovora između proizvođača mlijeka i otkupljivača kako bi lakše postigli kompromis, rekao je ministar. Istaknuo je kako je dogovoreno da će sve količine mlijeka biti otkupljene te neće biti viškova.

Na jučerašnjem sastanku ministra Jakovine s predstavnicima Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka dogovoreno tek to da bi se trebali odblokirati prilazi mljekarama, a po kojoj će se cijeni mlijeko otkupljivati, o tome bi se trebalo razgovarati danas. Ministar je ponovio kako prosvjedi i blokade nisu rješenje jer se tako radi velika šteta mljekarskom sektoru i proizvođačima. Sve što je Vlada obećala mjekarima ispunit će, ali oni u razgovoru s distributerima moraju naći zajedničko rješenje, kazao je.

Podsjetimo, mljekari traže da cijena, umjesto 2 kune i 30, bude 2 kune i 60 lipa.

Nezadovoljni mljekari ne odustaju od prosvjeda. Osim ispred Dukata u Zagrebu i Sirele u Bjelovaru, prosvjeduju ispred varaždinske Vindije i karlovačkoga KIM-a. Na cestu su izašli i mljekari u Čakovcu i Karlovcu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.