Događaji

Suradnja

Ministar Kotromanović i veleposlanik Azerbajdžana o obrambenoj suradnji

Ministar Kotromanović i veleposlanik Azerbajdžana o obrambenoj suradnji

Ministar Kotromanović je istaknuo kako se nada da će vojno-tehnička suradnja dviju zemalja biti intenzivnija u narednom razdoblju

Ministar obrane RH Ante Kotromanović, primio je danas, u petak 2. ožujka 2012. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj Kamila Khasiyeva, piše morh.hr

Tom prigodom veleposlanik Khasiyev je čestitao ministru Kotromanoviću na imenovanju, istaknuvši kako se nada da će se, uz već ranije otvaranje Veleposlanstva te države u Hrvatskoj, ali i skorašnje imenovanje počasnog konzula RH u toj zemlji, to odraziti i na unaprijeđenje suradnje dviju zemalja na obrambenom planu.

Ministar Kotromanović je istaknuo kako se nada da će vojno-tehnička suradnja dviju zemalja biti intenzivnija u narednom razdoblju te je predložio i organiziranje dana hrvatske vojne industrije u toj zemlji gdje bi se prezentirali hrvatski proizvođači.

Ministar Kotromanović i veleposlanik Khasiyev razgovarali su još o stanju u regijama u kojima se nalaze Republika Hrvatska te Republika Azerbajdžan, kao i aktivnostima dviju zemalja u međunarodnim mirovnim misijama, s posebnim osvrtom na misiju ISAF u kojoj Azerbajdžan i Hrvatska imaju pripadnike svojih oružanih snaga.

 morh.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.