Događaji

Obiteljski posao

Slastičarnica Hajduk- tradicija duga 48 godina

Slastičarnica Hajduk- tradicija duga 48 godina

Kada poželite dobar burek od sira, jabuke ili mesa za marendu, sigurno je fast food "Hajduk" (nekada slastičarnica), prvo mjesto koje vam padne napamet.

U 48 godina rada, ovo je mjesto postalo svojevrsna institucija Poluotoka, mjesto okupljališta košarkaša i ljubitelja košarke, mjesto za dobar zalogaj, ili jednostavno za jutarnju kavu.

Kako smo već spomenuli, sve je počelo 1964.god., kada je otac Šerifa Allija, zaljubljenik u NK "Hajduk", otvorio istoimenu slastičarnicu.

Sin Šerif u posao se uključio 1970. god, te je od tada, zajedno sa suprugom Sofijom, a danas i sinovima, Ramonom i Albinom,  nastavio obiteljski posao.

- Ono što je nama uvijek pravilo jest prvenstveno poštivanje gostiju. Uvijek nam je bila želja da se gost koji dođe kod nas , bilo na kavu, burek, ili samo usputno, osjeća ugodno, te je naša slastičarna nekima i postala kao dnevni boravak - kaže Alli.

Ističe kako je od početka rada, upravo ova zima bila najteža. Recesija se osjeti, ljudi nemaju novaca, davanja su velika, no unatoč svemu kaže, opstao je zahvaljujući vrijednosti, upornosti, ali i kvaliteti.

- Kod nas je sva hrana svježa. To je nama teži način rada, ali je kvalitetniji. Nikada ne spremamo danas za sutra, ili cijelu noć za sutra, hranu spravljamo cijeli dan, po potrebi i sve po domaćoj, uvijek istoj recepturi. Na žalost, proteklih je godina "pizza cut" postao najtraženiji proizvod, pa smo u našu ponudu uvrstili i to, i iako je to lakši dio posla žao mi je što pojedini ljudi radi toga nikad nisu pojeli pravi burek - kaže Alli.

Naglašava i kako Poluotok nije što je nekad bio. Sjeća se vremena kada su ulice vrvile ljudima, a poslovni prostori bili puni dućana. Danas se kaže izgradilo previše trgovačkih centara, u samom centru grada ponuda je sve slabija, parking sve skuplji, te ljudi dolaze samo kada moraju. 

- Ugasila se proizvodnja. Mi smo nekada otvarali u 4 sata ujutro i do 8 bi već odradili ogroman dio posla. Danas je sve puno drukčije - priča i dodaje kako su im njihovi stalni gosti u radu znače uistinu mnogo, a njih onda posebno cijene. Upravo za njih česti su posebni popusti, no ono što nam je "zapelo za oko" jest "KAVA SUSJEDI", odnosno poseban popust za stalne goste koji kavu plaćaju 5 kuna.

- Prije tri mjeseca uključili smo se u akciju "Đir po gradu" i tada smo snizili cijene i pića i hrane. Po završetku, odlučili smo našim najvjernijim gostima, cijenu kave ostaviti na pet kuna. Razumijemo da ljudi nemaju novaca, a ovo je samo jedan od načina za iskazivanje zahvalnosti na vjernosti svih ovih godina - kaže Alli, strastveni zaljubljenik u košarku.

Iz te ljubavi prema košarci, prema poslu i prema ljudima, rodila su se i brojna prijateljstva, pa je tako na jutarnjoj kavi u "Hajduka" gotovo nemoguće ne vidjeti obitelj Ružić ili Franzotti, ali i druge poznate osobe poput Emilija Kovačića, Pina Đerđe i sl.

Ipak, brojne godine rada (slastičarna "Hajduk" bila je otvorena i u vrijeme Domovinskog rata) Šerifa su umorile. sada čeka 50. obljetnicu rada za koju planira veliku feštu. 

- Planiram zatvoriti cijelu ulicu i napraviti veliko slavlje za naše prijatelje i goste, a nakon toga posao ostavljam svojim sinovima - kaže Šerif, te naglašava kako mu je jedina želja da upravo sinovi nastave posao s jednakom ljubavlju i predanošću kojom su radili on i njegov otac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.