Događaji

Zabilježeno nekoliko naknadnih potresa

Meksiko pogodio snažan potres jačine 7,6 stupnjeva

Meksiko pogodio snažan potres jačine 7,6 stupnjeva

Snažan potres jačine 7,6 stupnjeva prema Richteru pogodio je meksičku pacifičku obalu, a podrhtavanje zemlje se osjetilo i u glavnom gradu Ciudad de Mexicu. Nema još izvještaja o štetama, ozlijeđenim ili poginulima u ovom potresu.

Američko geološko društvo je izvijestilo da je epicentar potresa jačine 7,6 stupnjeva bio 190 kilometara istočno od Acapulca te 25 kilometara od Ometepeca na dubini od 17 kilometara, piše Reuters.

U Ciudad de Mexicu su se zatresle zgrade, a radnici su bježali iz svojih ureda na ulicu. Telefonske linije u gradu su pale, a bio je i zagušen promet na cestama. BBC piše kako su se zgrade u glavnom gradu tresle cijelu minutu. Sirene su se čule u cijelom gradu te su građani bježali na ceste. Na nebu nad gradom su se odmah mogli vidjeti policijski helikopteri. U prekidu su bile i mreže mobilne telefonije.

Gradonačelnik MCiudad de Mexica Marcelo Ebrard je na Twitteru napisao da u gradu nema vidljivih šteta te da rade sve gradske službe. Napisao je i da su evakuirani ljudi iz brojnih zgrada u gradu, piše CNN. "Nikad nisam osjetio tako snažan potres, mislio sam da će se zgrada srušiti", kazao je Reutersu 42-godišnji Sebastian Herrera, poduzetnik iz dijela grada koji je snažno pogodio potres 1985. godine u kojem su poginule tisuće ljudi. Potres se osjetio i u udaljenom Ciudad de Guatemali.

Dužnosnici iz regije Guerrero su izvijestili kako je nakon najjačeg potresa područje pogodilo još nekoliko manjih potresa, piše CNN.

Pacifički centar za upozorenja od tsunamija je izvijestio da da potresi koji se dogode na kopnu ne mogu pokrenuti razorne tsunamije, ali su mogući manji lokalni.

Prema izvještaju lokalne televizije, štete nisu zabilježene u gradu Oaxaca koji se nalazi blizu epicentra potresa. Meksički predsjednik Felipe Calderon je izjavio da još nema izvještaja o štetama iz ovog potresa. Prvi informacije su govorile da je potres jačine 7,6 stupnjeva, no to je smanjeno na 7,6.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.