Događaji

Uz pet ministara

Drugi Split Pride je uspio

Drugi Split Pride je uspio

Drugi po redu Split Pride je uspio i Povorka ponosa bila je veselje, ali razloga za posvemašnje zadovoljstvo ipak još nema dovoljno. Iako je sudionika bilo dvaput više nego prošle godine, sve se odvijalo u sjeni jakih mjera osiguranja u kojima je sudjelovalo čak 900 policajaca, helikopter te dva vozila s vodenim topovima. No, teško je bilo nešto drugo i očekivati kad su u grad pod Marjanom na ovogodišnju Povorku ponosa duplo brojniju nego prošle godine pristigli su i ministri Ranko Ostojić, Vesna Pusić, Predrag Matić Fred, Arsen Bauk te Ivan Vrdoljak.

'Ovoga puta policija je odlično odradila svoj posao, bolje nego prošle godine kada je hodala na 10 metara udaljenosti i time pozivala na nasilje. U biti smo između onih koji bi htjeli da Split bude selo i onih koji žele da je Split grad. U Splitu ima jako puno odvratnih ljudi, a tu se ne radi o genetičkoj odvratnosti', kazao je ugledni splitski pravnik Nikola Visković te dodao da crkva ima velik utjecaj te da je ona posljednja koja tvrdi da je homoseksualizam bolest.

Sanja Juras zahvalila je svima što su došli na Split Pride te je aktivistima rekla da imaju organiziran prijevoz do kuće, ali i da skinu vidljiva obilježja Pridea dok se budu kretali gradom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.