Događaji

Spašavanje u tijeku

HGSS: Na Paklenici spašen penjač kojeg je ugrizla zmija

HGSS: Na Paklenici spašen penjač kojeg je ugrizla zmija

Prolazeći kroz kanjon Velike Paklenice, sinoć oko 20 sati jedan od posjetitelja začuo je viku u stijeni Anića kuka te je pozvao Županijski centar 112. Odmah potom alarmirani su gorski spašavatelji koji su se nalazili u Starigradu Paklenici, a u pripravnost za akciju spašavanja stavljeno je je još 14 članova zadarske stanice.

Trojica britanskih penjača zapela su u stijeni Anića kuka, no kako nije bilo ozlijeđenih, gorski spašavatelji su im uz pomoć jakog reflektora osvijetlili stijenu te su se uspjeli popeti do izlaza iz smjera  oko 22.15 sati.

Ipak, oko tri sata ujutro ponovo su zatražili pomoć  jer je jednog od njih prilikom spuštanja za stopalo ugrizla zmija. Ponovo su alarmirani gorski spašavatelji koji su zbrinuli nesretnog penjača po kojeg je stigao helikopter HRZ-a sa dežurnom SAR ekipom  i liječnicom HGSS-a.

Oko 9.30 sati penjač kojeg je ugrizla zmija, helikopterom je iz stijene u Velikoj Paklenici spušten do Starigrada gdje ga je preuzeo tim hitne medicinske pomoći koji će ga transportirati u zadarsku Opću bolnicu.

HGSS ima pune ruke posla i na otoku Krku gdje je u tijeku potražna akcija u kojoj sudjeluju spašavatelji iz  HGSS stanica Rijeka, Ogulin i Delnice.

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.