Događaji

Veliki požar

Dubrovnik: Ozlijeđena dva vatrogasca, stigla pomoć s kontinenta

Dubrovnik: Ozlijeđena dva vatrogasca, stigla pomoć s kontinenta

Požar na otvorenom prostoru na području Mokošice i dalje se gasi. U gašenju sudjeluju zemaljske vatrogasne snage, a na požarište su upućene i zračne snage. Procjenjuje se da je opožareno oko 1.000 hektara trave, niskog raslinja i šume, piše danas.hr .

U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage sa oko 95 vatrogasaca. Požar gasi i 41 vatrogasac iz Varaždinske županije, Međimurske županije i Krapinsko-zagorske županije koji su tijekom noći upućeni na izvanrednu dislokaciju iz kontinentalnog dijela Hrvatske. Na požarište je također upućeno i oko 100 pripadnika hrvatske vojske te zračne snage.

Također, u subotu, oko 8,30 sati, u Kominu, uz željezničku prugu, izbio je požar koji se proširio na područje općine Kula Norinska a potom na okolna brda. U tijeku je i gašenje požara koji je 12. kolovoza oko 15,15 sati izbio u Novoj Mokošici, u ulici Od izvora, a koji se proširio u pravcu Dračeva sela te brdu iznad Rožata.

Doznaje se kako su u tri velika požara na području Dubrovačko-neretvanske županije te u nekoliko manjih dva vatrogasca ozlijeđena. Jedan je imao srčanih problema tijekom intervencije u Platu, dok je drugi zadobio opekline gaseći požar kod Komina.

Fronta požara 20 km

Zamjenik župana Frano Skokandić u Kuli Norinskoj vodio je sjednicu Stožera za zaštitu i spašavanje Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su bili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te zapovjednik Operativnog vatrogasnog zapovjedništva Mate Obradović i na kojoj se razgovaralo o stanju na požarištima u Županiji te o velikom požaru koji hara tim područjem.

Fronta požara uz Neretvu je dužine 20 km, proteže se od Komina do Kule Norinske i sjeverno od Kule Norinske. Procjenjuje se da je opožareno oko 850 hektara.

Slavko Tucaković procijenio je da se s raspoloživim snagama neće moći sanirati požarište te je rekao kako će tijekom ponedjeljka dana doći još 43 vatrogasca iz sjevernog dijela Hrvatske.

 

Zbog toga je Hrvatska vojska organizirala dolazak dva helikoptera sa po 20 opremljenih vojnika, te će po potrebi, a ovisno o stanju na požarištima na području cijele Republike Hrvatske biti angažirane dodatne snage, piše portal Dubrovniknet.hr.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.