Događaji

Uništeno sjedište Hamasa

Izrael nastavlja gađati pojas Gaze

Izrael nastavlja gađati pojas Gaze

Iako su Ujedinjeni narodi pozvali Izrael i Hamas na primirje, mira u ovoj zaraćenoj zoni nema. Izrael je tijekom protekle noći i jutra nastavio s raketiranjem položaja Hamasa u Pojasu Gaze.

Kako javljaju inozemne novinske agencije, samo na tunele uz granicu s Egiptom, a koji povezuju položaje Hamasa, ispaljeno je oko 200 raketa. U napadima je navodno uništeno i sjedište Hamasa.

Izrael je u raketiranju uništio i pet trafostanica pa je više od 400.000 ljudi u Pojasu Gaze ostalo bez električne energije.

"Bude li u narednim satima na nas ispaljeno još raketa, mislim da će to biti okidač"

A smirivanje situacije nije na vidiku - Izrael razjaren zračnim napadima Hamasa na Tel Aviv i Jeruzalem sprema odmazdu. Osim zračnih napada očekuju se i kopnene akcije, a ovih je dana mobilizirano navodno čak oko 75.000 izraelskih rezervista. Ceste koje vode prema Pojasu Gaze zatvorene su za civile i postale su "vojna zona".

Izraelska strana poručuje kako "nisu tražili rat". "Stanovnici Izraela, baš kao i svi drugi ljudi, zaslužuju mir i tišinu kako bi mogli živjeti vlastite živote. Bude li u narednim satima na nas ispaljeno još raketa, mislim da će to biti okidač", izjavio je za CNN zamjenik izraelskog ministra vanjskih poslova, Danny Ayalon.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.