Događaji

Ginu i novinari, raketirani i uredi AFP-a

Sklopili "primirje", a Izrael tijekom noći raketirao Gazu

Sklopili

I noćas je Izrael raketama gađao područje Gaze koje je ostalo bez struje. U jučerašnjim napadima poginulo je 20 Palestinaca i dvojica Izraelaca.

U pokušaju smirenja sukoba na razgovore s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom stigla je sinoć i američka državna tajnica Hillary Clinton. Na Bliski istok prije nje stigao je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon koji je poručio izraelskom premijeru da ne šalje vojsku u Gazu: "Izrael mora ostati maksimalno suzdržan od daljnjih operacija koje mogu samo rezultirati novim stradavanjima".

Hamasova televizijska postaja Al Aqsa TV izvijestila je kako su u izraelskim zračnim napadima ubijena dva snimatelja i jedan novinar. Izraelska strana proteklih dana izvršila nekoliko zračnih napada na urede Al Aqse te novinske agencije AFP. Ubijeni snimatelji su radili za Al Aqsu, a ubijeni novinar bio je zaposlenik jedne radijske postaje.

Izrael za vrijeme primirja lecima poziva stanovništvo Gaze na napuštanje domova

Jučer su izraelske zračne snage širom Gaze stanovništvu pobacale letke u kojima im savjetuju da odmah napuste svoje domove te da se klone ciljeva gdje se kriju militanti! "Radi vaše vlastite sigurnosti savjetujemo vam da odmah napustite svoje domove", navodi se u lecima, a stanovništvu se savjetuje i kojim cestama da se evakuiraju na sigurno.

Ni Hamas ne miruje: Pogubili one koje sumnjiče za suradnju s Izraelom, leševe vukli po cesti "za primjer drugima"

I dok međunarodna zajednica poziva na primirje, a Ujedinjeni narodi šalju apele da se zaštite civili, Hamas se na najgori mogući način obračunava s onima za koje sumnja da surađuju s Izraelom. Jučer su u Gazi pogubili nekoliko ljudi, a potom su njihova tijela vezali za motocikle i vukli ih glavnim ulicama Gaze "za primjer drugima".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.