Događaji

Tužna priča o 17-godišnjoj Drnišanki

Uzrok smrti Antonije Bilić ostaje tajna

Uzrok smrti Antonije Bilić ostaje tajna

Obitelj će sada konačno pronaći spokoj

Tužna priča o 17-godišnjoj Drnišanki Antoniji Bilić završila je sinoć u Karlovcu kada je potvrđeno da je tijelo pronađeno dva dana ranije u Modrušu njeno. Obitelj će sada konačno pronaći spokoj.

DNK analiza nedvojbeno je potvrdila, život mlade Antonije završio je toga dana na odmaralištu Modruš, nakon što je nekoliko sati prije ušla u kamion monstruma Paravinje.

"U toku naše obdukcije pokušali smo utvrditi uzrok smrti međutim imali smo kao posmrtne ostatke samo kosti i na temelju tih kostiju nismo uspjeli naći nikakve tragove koji bi upućivali na uzrok smrti", kazao je Predstojnik Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Davor Strinović.

Kako umrla Antonija ostaje zasad tajna, a sudeći po dosadašnjem ponašanju Dragana Paravinje, koji je cijelo vrijeme policiju navodio na krivi trag, možda zauvijek i hoće. "Obitelj nema što reći", u kratkom nam je telefonskom razgovoru rekla Antonijina sestra Ana, dok odvjetnik Vinko Ljubičić ne krije razočaranje činjenicom da su za vijest doznali samo 20ak minuta prije press konferencije. Bilićevi, kaže, nisu zaslužili takav tretman nakon svega što su prošli.

"Onda su trebali biti izvještavani o svim fazama identifikacije, samo radi njihova smirenja. Ovako su se puna dva i pol dana držali u neizvjesnosti, koja objektivno na svakog razumnog čovjeka ostavlja određene posljedice na psihičko zdravlje", zaključuje Ljubičić.

Postavlja se i pitanje kako tijelo nije pronađeno ranije, ako je taj teren bio dva puta pretraživan. Pročelnik GSS-a Vinko Prizmić objašnjava da se radi o ogromnom terenu.

"Nitko nije prekopavao smeće, tamo ima dosta odbačenih i životinjskih lešina. Naprosto, svi su odradili pa mislim i policija odgovorno svoj dio posla. Ali nisu iz nekog razloga našli, ili je bilo kamuflirano ili ne znam, ne mogu vam reći neke detalje. Definitivno je bilo kamuflirano, da je bilo tamo, vidjelo bi se", zaključio je Prizmić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.