Događaji

Prostor u osječkoj Tvrđi

Osijek i Slavonija dobivaju muzej vina

Osijek i Slavonija dobivaju muzej vina

Osijek i Slavonija slijedeće će godine, točnije već u svibnju, dobiti prvi regionalni muzej vina. Bit će smješten u osječkoj Tvrđi kod Vodenih vrata, a radove na uređenju prostora budućeg muzeja jučer su obišli i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Izgradnja muzeja odvija se u okviru projekta Wine tour vrijednog 10 milijuna kuna, od čega je najveći dio novca osiguran iz europskih fondova, kaže pročelnica Odjela za poljoprivredu Osječko-baranjske županije Silva Wendling.

"Ovaj projekt se financira us klopu linije IP-3C 'regionalna konkurentnost', a ukupna vrijednost je preko 1,25 milijuna eura. Uz sufinanciranje županije uredit ćemo muzej, 18,5 kilometara vinskih cesta te četiri mini-muzeja", rekla je Wendling.

Uz ovaj Regionalni muzej u Osijeku, bit će izgrađena i 4 mini muzeja i uređenje ceste u 4 poznata ovdašnja vinogorja - u Zmajevcu, Dalju, Feričancima i Đakovu, odnosno Drenju. Cijeli projekt zamišljen je kao važna polazišna točka u budućem razvoju turizma ovoga kraja pa će se tako, uz vino, turistima ponuditi i brojni drugi autohtoni proizvodi i suveniri.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.