Događaji

Bombaški napad

Blažević odbija infuziju; Šerić: Bomba u Udinama nije u spisu

Blažević odbija infuziju; Šerić: Bomba u Udinama nije u spisu

Odvjetnik Vojislava Blaževića osumnjičenog za bombaške napade u Zagrebu nema saznanja bavi li se policija provjerom navodne povezanosti s postavljanjem bombe u Italiji 2005. godine.

Talijanski Interpol 2006. je tražio provjeru za Blaževića zbog sumnje da je umiješan u postavljanje eksplozivne naprave u Udinama koja nije eksplodirala. Blažević je tada i ispitan, piše Jutarnji, a hrvatska policija sad je od kolega zatražila cjelokupan spis. Blaževićev odvjetnik Branko Šerić o tom zahtjevu ne zna ništa. Pretpostavlja da se vjerojatno radi o razmjeni nekih podataka nakon pokrenutih istražnih radnji. No, nije zabrinut.

"Što to predstavlja u ovom spisu predmeta? mislim ništa. Da to nešto predstavlja to bi već bilo uvršteno u dokazni materijal, a toga ja u spisu predmeta, kojeg sam jučer kompletirao, nemam", kaže Šerić.

Je li zatražena dokumentacija o Blaževiću u međuvremenu stigla iz Republike Srpske, zasad nije poznato. Glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja tek poručuje.

"Proslijedit ćemo hrvatskoj policiji sve informacije i rezultate naših provjera s obzirom da oni vode provjeru. Po njihovom zahtjevu se postupa", rekla je Šoja.

Blažević i dalje u Bolnici za osobe lišene slobode štrajka glađu. Nije dobro, kaže Šerić.

"Odbio je i infuziju. Ne može se prisilno uvesti infuzija. Što će se dogoditi ukoliko bude u besvjesnom stanju, ne znam. Zaista mi je teško prognozirati", ističe Šerić.

O eventualnim promjenama Blaževićeva zdravstvenog stanja više će biti poznato tijekom dana.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

 Izdvojeno