Događaji

Obilna kiša

Supernova zatvorena zbog poplave, intervenirali i ronioci JVP Zadar

Supernova zatvorena zbog poplave, intervenirali i ronioci JVP Zadar

Zbog obilne kiše koja pada na zadarskom području jutros je poplavio trgovinski centar Supernova koji je zatvoren.

Kako su izvijestili zadarski vatrogasci, centar je poplavio zbog blizine nabujaloga potoka Ričine koji se izlio na stražnje skladišno parkiralište ovog trgovačkog centra. Poplavljeno je parkiralište, a nabujala voda je prodrla i u trafostanicu zbog čega je isključena električna energija, javlja Radio Zadar.

Voditeljica centra Iva Surić izvijestila je novinare da je centar od jutros zatvoren. "Dogodilo nam se izlijevanje potoka Ričina koje nam e pričinilo malo veće probleme. Djelomično se potok izlio u prostorije s našim električnim postrojenjima, i zbog toga smo iz sigurnosnih razloga isključili struju dok to ne saniramo. Sve su nadkležne slubže obaviještene i svi su tu na terenu i nadamo se da ćemo sve tijekom dana riješiti"

Koliko dramatično je jutros bilo u Supernovoj najbolje svjedoči činjenica da su na teren morali izići i ronioci JVP Zadar:

"Što se tiče samog zarona po cesti još nismo ronili. Opasno je jer je sve sami mulj, ne vidi se ništa roniš pipkajući.

Zato i nismo ronili dalje od rešetki, za koje smo mislili da su zaštopale potok, ali to je protočno. Sad ćemo vidjeti kada djelatnici vodovoda prođu s cijevima, ako ne onda ćemo kidati cijela vrata s rešetkama" - rekao je jedan od zadarskih ronioca na današnjoj intervenciji u Supernovoj.

Voditelj smjene Antun Bogut: "Riječ je o potoku Ričini koji je zaštopao odvodni kanal.

Razlio se i poplavio prostorije centra. Morali smo dovesti naše  ronioce da vidimo zapravo gdje je zaštopano. Odvodnja i Vodovod su također na terenu koji nam pomažu" - rekao je voditelj smjene zadarske JVP Antun Bogut.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.