Događaji

Slavn paraolimpijac

Pistorius osumnjičen za ubojstvo, sutra izlazi pred sud

Pistorius osumnjičen za ubojstvo, sutra izlazi pred sud

U Južnoafričkoj Republici jutros se dogodila nevjerojatna tragedija u kojoj je sudjelovao proslavljeni paraolimpijac Oscar Pistorius poznat kao ''Blade runner''. Sumnjiči ga se da je u svojoj kući u Pretoriji zabunom ubio svoju djevojku.

Pistorius je navodno iz vatrenog oružja ustrijelio djevojku misleći da je riječ o provalniku. Spekulira se da ga je djevojka htjela iznenaditi za Valentinovo i probudila ga rano ujutro. No policija još uvijek ne želi u javnost izlaziti s detaljima tragedije.

''Istraga još uvijek traje, naši forenzičari i istražitelji su na mjestu događaja. Stoga bi bilo neodgovorno da u ovom trenutku govorimo što se točno dogodilo kad nismo sigurni. To je naša obveza i još uvijek nismo sigurni'', rekla je glasnogovornica pretorijske policije Denise Beukes, koja nije htjela otkriti ni identitet ubijene djevojke, iako se navodno radi o 30-godišnjoj južnoafričkoj manekenki Reevi Steenkamp.

''Možemo potvrditi da je Oscar u policijskoj postaji, no ne možemo potvrditi da će biti uhićen. To će odlučiti sud''.

Pred sud će Pistorius izaći sutra, a policija je odbila njegov zahtjev za puštanje uz jamčevinu.

Podsjetimo, Pistorius je Južnoafrikanac rođen bez obje lisne kosti, potkoljenice su mu zamijenjene protezama. Unatoč tom hendikepu nije odustao od bavljenja sportom. Naprotiv, osvojio je čak četiri zlatne i jednu brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama, a nastupio je i na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu, što mu je donijelo status najveće zvijezde paraolimpijskog sporta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.