Događaji

Tema - Maslenica

Državno stručni skup o Domovinskom ratu 25. ožujka u hotelu Kolovare

Državno stručni skup o Domovinskom ratu 25. ožujka u hotelu Kolovare

Najavljujemo otvaranje državnoga stručnog skupa o Domovinskom ratu za učitelje i nastavnike povijesti osnovnih i srednjih škola RH-a.

Stručni skup održat će se od 25. do 27. ožujka 2013. godine u Zadru, a svečano otvorenje bit će upriličeno 25. ožujka 2013. godine u hotelu Kolovare s početkom u 9 sati.

Tema ovogodišnjega stručnog skupa o Domovinskom ratu, na kojem će sudjelovati više od 200 učitelja i nastavnika povijesti, je operacija Maslenica.

Kroz stručna predavanja istaknutih znanstvenika i povjesničara i svjedočenjem sudionika operacije, učitelji i nastavnici će moći bolje razumjeti ulogu i značenje operacije Maslenica te se uspješnije pripremiti za nastavu povijesti o Domovinskom ratu.

S obzirom na to da je tema Domovinskog rata znanstveno nedorečena i nedovoljno zastupljena u nastavi povijesti i školskim udžbenicima, Agencija za odgoj i obrazovanje pokrenula je 2006. godine stručno usavršavanje da bi učitelji i nastavnici što stručnije i profesionalnije, isključivo na osnovi činjenica i prikupljenih dokaza te znanstvenih istraživanja, poučavali učenike o Domovinskom ratu.

Na stručnim skupovima kao predavači sudjeluju i drže predavanja istaknuti znanstvenici i povjesničari koji se bave domovinskim ratom, sudionici Domovinskog rata i učitelji, odnosno nastavnici, sa svojim učenicima koji su radili projekte ili istraživačke radove na temu Domovinski rat.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.