Događaji

Tribina u Klubu HS

Što to urušava moderne obitelji?

Što to urušava moderne obitelji?

Povodom međunarodnog dana obitelji organizirana je tribina u prostorijama Udruge Hrvatska sloga diljem svijeta na temu "Inflacija, rizici i poteškoće brakova u moderno doba".

Voditelj i domaćin tribine bio je prof. Marin Buovac, koji je uvodnim razgovorom upoznao publiku sa okvirima i problematikom spomenute teme.

Kao gostujući predavači su nastupili još gospodin Mladen Klanac, psiholog iz Obiteljskog savjetovališta i gospodin Zlatko Begonja iz HAZU Zadar, koji su , u intimnoj atmosferi, pred 30-ak mladih ljudi, koji su došli poslušati tribinu, govorili o brojim poteškoćama u društvu koje utječu na stabilnost braka, kao i o razlozima za propadanje brakova i obitelji u moderno doba.

Također su naznačili što to sve drži jedan brak na okupu u današnje vrijeme.

Posebna pažnja poklonjena je fenomenu tradicionalnih i modernih brakova i obitelji u sklopu današnjeg društva, nacije i države. Pritom se u više navrata upozoravalo na uzroke, koji urušavaju obitelj, i koji imaju tendenciju da se skroz uruše, ukoliko se ne potrudimo kao pojedinci i kao društvo u cjelini da mijenjamo hedonističke navike i ponovno pronađemo put do sebe.

Ubrzan tempo života, nedostatak vremena, nedovoljna komunikacija među supružnicima, sve to dovodi do otuđenosti, i konačno razlaza.

U zaključnom razmatranju naši su se sugovornici složili da je brak najveća radost suživota dvoje ljudi, kao i zajedničko stvaranje, zajedničko pronalaženje izlaza i građenje obitelji.

Neosporna je činjenica da obitelj predstavlja utočište u teškim i u radosnim vremenima, i da se za nju vrijedi žrtvovati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.