Događaji

Poruka je udruga: nemojte se bojati

GROZD: Ostavke za Jovanovića i Milu Jelavić i Filipovića

GROZD: Ostavke za Jovanovića i Milu Jelavić i Filipovića

Odluku Ustavnog suda protiv kurikuluma zdravstvenog odgoja komentira udruga GROZD - Glas roditelja za djecu te udruga Reforma i njihovi odvjetnici.

Konferenciju za medije sazvali su na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a mogli ste je pratiti uživo na našem portalu u prijenosu Letećeg reportera Večernjeg lista.

Sasvim očekivano, zadovoljni su odlukom Ustavnog suda. - Ovo nas raduje sve, pogotovo odvjetnički tim. Bitno je naglasiti da je riječ o ukidanju kompletnog kurikuluma i da je ministru i sivma koji požele zadirati u zdravstveni odgoj dano na znanje da se smoraju voditi uvjerenjima roditelaj, što filozofskim, što vjerskim. Ubuduće se neće moći roditeljima nametati ni jedan program, kazao je odvjetnik Krešimir Planinić.

- Ministar Jovanović nije htio čuti drugo mišljenje i uskraćivao je slobodu i izražavanje... kazao je Ladislav Ilčić iz udruge Grozd.

Vrijeđao je, omalovažavao i klevetao i zato nam je jako drago zbog ove odluke, dopunio je pa podsjetio kako su brojni roditelji doživjeli neugodnsoti u školama, a to ne bi trebalo biti tako u demokratskom društvu.

- Obzirom na sve to, pokazalo se da su potezi Jovanovića nedemokratski i bilo bi žalosno da ne ponudi ostavku, a ako je ne ponudi, premijer ga treba smijeniti, kaže, a traže i ostavku Mile Jelavić i Filipovića iz Agencije za obrazovanje.

Poruka je udruga: nemojte se bojati, nemojte se dati zastrašiti od političara i borite se za svoja prava.

vecernji.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.