Događaji

Pozvali institucije da reagiraju

Grozd i Reforma pozivaju na provođenje odluke Ustavnog suda

Grozd i Reforma pozivaju na provođenje odluke Ustavnog suda

Udruge Grozd i Reforma sumnjaju da ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović namjerava provoditi postojeći kurikulum o zdravstvenom odgoju te su pozvale institucije da reagiraju.

U udrugama sumnjaju da će ministar Jovanović inzistirati na kurikulumu i nakon provedbe javne rasprave na kraju mjeseca i traže da se uvedu dva programa između kojih bi birali roditelji. Dopredsjednik udruge Grozd Ladislav Ilčić kaže da je ministar donio odluku o izgledu kurikuluma i prije javne rasprave.

"Mi se nadamo da u Hrvatskoj postoje mehanizmi funkcioniranja pravne države, koji na neki način moraju sve, pa i ministra primorati da djeluje u skladu s Ustavom", kaže Ilčić.

Predstavnici udruga podijelili su odluku o uvođenju., praćenju i vrednovanju provedbe kurikuluma o zdravstvenom odgoju u osnovnim i srednjim školama, koja je bila objavljena na stranicama ministarstva gdje se poziva ravnatelje i učitelje da nastave s provedbom. Ako izostane reakcija institucija iz udruga su najavili da će tražiti rješenje na europskoj razini.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.