Događaji

Otvoreno pismo

Stanari Poluotoka: Zadar nije Niš!

Stanari Poluotoka: Zadar nije Niš!

Na redakcijski mail stiglo je priopćenje ogorčenih građana koji su nezadovoljni zbivanjima na području Perivoja Kraljice Jelene Madijevke i Trga 5 Bunara, te činjenicom da im inspekcijske službe nisu pomogle.

Iz priopćenja:

Kako su razuzdane zabave i koncerti iza 24h postali pravilo na tom prostoru, kao stanari i građani smo tražili provođenje zakona i zaštitu Državnog inspektorata, no uzalud.

Naime, važeći zakoni RH, koje je donio Sabor, koji se odnose na regulaciju i definiciju obavljanja ugostiteljske djelatnosti te uvjetima pod kojima se ima obavljati ista, izgleda ne vrijede za objekte "Ledana" i "Svarog".

Zakon potpuno jasno i nedvojbeno govori da glazba na terasama mora biti ugašena točno u 0:00h, što u oba objekta nije slučaj.

Također, istekom radnog vremena bara, za nastavak kao noćni klub/bar SVI gosti mogu i moraju biti samo u ZATVORENOM DIJELU, nikako na terasi, no "Ledana" i "Svarog" se niti tog ne drže, pa je buka od preglasne glazbe uvećana bukom njihovih gostiju nepodnošljiv problem koji traje do 3-4 ujutro !!!

Državni inspektorat je upozoravan i na nedopuštenu razinu buke koju puštaju kroz zvučnike, a prema tvrdnji osoblja "Ledane" oni svjesno nadodaju zvučnike na terasu navečer i zaobilaze postavljena ograničenja. Također, na istom mjestu (odnedavno i ispred "Svaroga") se održavaju koncerti grupa i disko đokeja, za koje donose dodatno puna kombi vozila zvučnika !

Usto, po cijelom prostoru Trga i Perivoja se nezakonito svake večeri postavljaju scenska svjetla i disko rasvjeta, pretvarajući cijeli prostor u svoj disko klub, te postavljaju PVC statue.

Prema važećim zakonima, nemaju ni minimalne tehničke uvjete za rad kao disko klub, no to ih ne smeta kod ishodovanja dozvola !

Nikom nije jasno kako i na koji način "Ledana" može podići PVC šator u povijesnom zaštićenom perivoju (ujedno prvom hrvatskom perivoju!) ?

Ovim putem želimo osigurati miran san, poštivanje i provođenja zakona RH i zaustaviti nered.

Od mjerodavnih službi očekujemo da stvari vrate u zakonske okvire, a ako postoje nezakonitosti prilikom izdavanja dozvola da utvrde imena osoba koje su ih izdale jer postoji i mogućnost izdavanja nevaljale i lažne isprave te zloporabe položaja i ovlasti. Koliko smo upoznati, oba prostora zauzimaju i veću površinu od ugovorene.

Zadar nije Niš !


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.