Događaji

Zasad nema dogovora

Mrsić pozvao sindikate za stol

Mrsić pozvao sindikate za stol

Sindikati za četvrtak najavljuju prosvjede jer nije postignut dogovor oko Zakona o radu.

Već mjesecima traju prijepori na relaciji Vlada-sindikati- poslodavci i to zbog izmjena Zakona o radu. Pregovori su neslavno završili. Sindikati su napustili pregovore jer Vlada, kaže šef nezavisnih sindikata Krešimir Sever ne želi udovoljiti njihovim zahtjevima.

I dok su zajednički jezik ipak pronašli kod odredbi poput financijski uvjetovaniog otkaza ili otpremnina koje su trebale biti dio zasebnog Zakona, Vlada ne popušta kad je riječ o organizaciji i preraspodjeli radnog vremena te sudskom raskidu radnog odnosa. "Tu idu na štetu radnika" poručuje Sever...

"Ove odredbe koje on toliko brani ni u čemu ne sudjeluju kod restrukturiranja poslodavca, a na drugoj strani radnika izvrgavaju dodatnoj šteti, odnosno radnik gubi na zakonskoj zaštiti", poručuje Sever.

Sinidkati za četvrtak najavljuju prosvjed pod prozorom ministra Miranda Mrsića, on ih pak poziva ponovo za stol. "Prihvatili smo dva od četiri uvjeta sindikata, ne pristajemo na ultimatume", poručuje ministar...

"Žao nam je da se na ovakav način prekidaju razgovori oko Zakona o radu i pregovori, Ono što je sigurno je da zakon trebamo donijet i ovim putem pozivam sindikate da sjednemo za stol i razgovaramo o Zakonu o radu jer imamo puno stvari koje moramo zajednički riješiti", rekao je Mrsić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.