Događaji

Jača suradnja Zagreba i Moskve

Jača suradnja Zagreba i Moskve

Gradonačelnici Zagreba i Moskve, Milan Bandić i Sergej Semjenovič Sobjanin, danas su u moskovskoj Gradskoj vijećnici potvrdili dugogodišnju suradnju glavnih gradova koja datira iz 2001.

Nakon niza realiziranih programa, predstavljanja Zagreba u Moskvi i Moskve u Zagrebu, te poslovnih susreta u organizaciji oba grada, definirani su prioriteti suradnje.

A to su promet u mirovanju, javni gradski prijevoz i infrastruktura javnoga prijevoza, razvitak poduzetništva i trgovine, zaštita objekata kulturne baštine i razvoj turizma, obrazovanje, kultura, suradnja među mladima i sport. Dogovoreno je da će uprave oba grada na svaki način podržavati i poticati rad svojih tijela, tvrtki i organizacija kao i privatnih osoba usmjerenih na razvoj partnerskih odnosa između Zagreba i Moskve.

U prijateljskom razgovoru bilo je riječi o sve jačoj ulozi glavnih gradova kao promotora država i regija, na čemu Zagreb i Moskva rade na mnogim područjima. Naglasili su intenziviranje suradnje na polju kulture, turizma i gospodarstva.

Održan je i sastanak s predsjednikom Moskovske gradske Dume V.M. Platonovim i njegovim najbližim suradnicima među kojima je bio i Evgeny V. Gerasimov, predsjednik Komisije za kulturu. Razgovaralo se o jačanju kulturne suradnje s posebnima naglaskom na suradnju moskovskih i zagrebačkih kazališta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.