Događaji

Nastavak angažmana Hrvatske

Kotromanović: RH će i dalje sudjelovati u naporima za stabilizaciju Iraka

Kotromanović: RH će i dalje sudjelovati u naporima za stabilizaciju Iraka

Ministar obrane Ante Kotromanović boravio je od 19. do 22. siječnja u službenom posjetu Iraku i tamošnjim dužnosnicima rekao kako Hrvatska namjerava i dalje sudjelovati u međunarodnim naporima za stabilizaciju te zemlje, priopćilo je u srijedu ministarstvo obrane.

"Hrvatska je kroz NATO-vu misiju uvježbavanja već sudjelovala u opremanju i obuci iračkih oružanih snaga", rekao je Kotromanović koji je razgovarao s iračkim premijerom Nouriem al-Malikijem.

Iskazao je namjeru nastavka angažmana Hrvatske u naporima međunarodne zajednice usmjerenim na stvaranje preduvjeta za dugoročnu stabilnost Iraka, s naglaskom na jačanje iračkih kapaciteta za samostalan odgovor na izazove u izgradnji sigurnosti te politički i gospodarski prosperitetnog društva.

Prema priopćenju, al-Maliki je zahvalio na dosadašnjoj potpori Hrvatske u izgradnji stabilnog iračkog društva te doprinosu u izgradnji sposobnosti iračkih sigurnosnih snaga.

Irački premijer također je dao potporu produbljivanju gospodarskih i industrijskih odnosa Iraka i Hrvatske.

Tijekom posjeta Iraku Kotromanović se sastao i s nizom visokih dužnosnika iračkog ministarstva obrane i oružanih snaga te je posjetio vojnu akademiju, dodaje se u priopćenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.