Događaji

Linić još šuti

Oporba: Linić mora otići

Oporba: Linić mora otići

Ministar financija Slavko Linić uz odluku o razrješenju Branka Šegona, ponudio je premijeru Zoranu Milanoviću prošli petak i svoj mandat na raspolaganje, tako barem tvrde neimenovani visoki izvori na koje se pozivaju pojedini mediji. Linić zasad šuti, dok Milanović poručuje: niti je dao ostavku niti ju je on tražio. Istovremeno, iz oporbe poručuju: Linić mora otići.

"Mandat ima mandatar i Vlada dobiva povjerenje u Saboru, dakle, ministar kao i moj suradnik prije godinu dana može dati ostavku. Nije ju dao niti sam to od njega tražio, idemo raditi dalje", jasan je bio premijer naglasivši kako ostaje pri onome što je rekao u Dubrovniku - kako je afera Šegon dodatno učvrstila Vladu. Za koalicijskog partnera HNS odluka je na premijeru i Liniću, no što se tiče samog rada ministra dvojbe nema.

"Njegov rad je intenzivan, aktivan i proaktivan, što je bitno za svakog ministra, a odluka Linića i Milanovića je njihova, ali kažem dosadašnji rad Linića apsolutno podržavam", rekao je HNS-ov Srđan Gjurković. Za SDP-ova Davora Jelušić slučaj Šegon riješen je njegovim razrješenjem.

"Ne vidim nikakvih problema, ako je bilo problema oko pomoćnika Šegona, to je riješeno".

Za oporbu, cijeli se slučaj tek počeo raspetljavati, a njegov epilog u fotelji ministra ne bi smio dočekati Slavko Linić. HDZ-ov Gordan Jandroković poslužio se nogometnim rječnikom.

"U Bundesligi bi takav igrač već dobio šest crvenih kartona, ne da ga ne bi bilo na terenu ni na klupi već ga možda ne bi ni pustili na tribine", izjavio je Jandroković.

Osim što je sam imenovao Šegona, postavlja se pitanje i zašto ga je toliko dugo štitio, istaknula je laburistica Nansi Tireli. Smatra da je Linić trebao odavno upitati kako to da je Šegon sa svojim primanjima 'težak' 60 milijuna kuna.

"Očito je bilo da nešto ne odgovara, očito je bilo da matematika baš ne štima, ali je ministar financija to dozvolio. Ovo ministrovo teško odlučivanje o smjeni gospodina Šegona, mislim da svima govori dovoljno jasno da ga je do nečega štitio, a ja bih iskreno voljela znati koji je to razlog".

Sama ostavka nije dovoljna, treba otvoriti ozbiljne istražne radnje, ističe Tireli te zaključuje: Ovo je početak kraja Linića.

"Koji je zbog ovog slučaja javnosti ostao dužan jako puno odgovora i da će građani konačno shvatiti, da onaj tko najviše viče, da se hvata lopova, nije bez razloga u nama pobudio sumnju da i sami sumnjamo koliko je i sam lopov", kaže Tireli.

Sam Linić već nekoliko dana o cijelom slučaju šuti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.