Događaji

Zamjerka na vještaka imovine

Sanader ponovno odbacio optužnicu u slučaju Fimi media

Sanader ponovno odbacio optužnicu u slučaju Fimi media

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić odbio je zahtjev bivšeg premijera za izuzećem sutkinje Ivane Čalić u postupku Fimi media. Ročište je stoga nastavljeno očitovanjem okrivljenika na izmijenjenu optužnicu i iznošenjem dopuna obrana u kojoj je Sanader najviše zamjerki imao na nalaz vještačenja njegove imovine, ali i na iskaz Mladena Barišića, za kojeg je ponovio da laže kako bi sebi osigurao bolji položaj u postupku.

Sanader je prošli tjedan zatražio izuzeće sutkinje jer je imao informaciju kako ju je 2012. godine zastupao njegov sada već bivši odvjetnik odvjetnik Goran Suić, no Vrhovni sud još je prošli tjedan utvrdio kako to nije točno. I na izmijenjenu optužnicu Sanader je ponovio da se ne osjeća krivim, a potom je iznio niz kritika na nalaz vještaka Zrinka Ručevića. Ustvrdio je kako nije u obzir da je procjena njegove zbirke slika rađena 2011. i da nije riječ o vrijednosti iz vremena nabave, te da se oglušio na iskaze svjedoka da mu je velik dio slika poklonjen. Također ponovio je i da nije uzeo u u obzir njegovu zaradu iz 80-h i 90-ih.

"Kažu da je on inače USKOK-ov vještak pa možda u tome mogu nazrijeti ovakvu tendecioznost."

Posebno se osvrnuo i na iskaz Mladena Barišića.

"Da me optuži čovjek koji nije počinio kazneno djelo pa da mu to USKOK povjeruje i sud bez dokaza možda bi to mogao i razumjeti, ali čovjek koji prizna da je počinio kazneno djelo i onda kaže ja s tim nemam ništa sve sam dao Sanaderu i HDZ-u."

Barišić koji je i danas priznao krivnju ponavlja kako je Sanaderu u Kozarčevu odnio dva milijuna eura izvučenih preko Fimi medie, te demantira njegove tvrdnje da je i on među onima koji su mu poklanjali slike.

"Zaokruženo je da sam ja darovatelj slike autora Nives Kurtović Kaurić 'Promašaj na oba plana' to je ovako smiješno, ja sliku nikad nisam poklonio Sanaderu."

Što se tiče njihovog prijateljskog odnosa, kakvim ga je opisao Barišić tu se njihovi iskazi u potpunosti razlikuju.

"U njegovoj kući kad smo bili sami dva puta mi je rekao da smo prijatelji kako bi me ohrabrio da imamo međusobno povjerenje", rekao je Barišić.

"On je u deset godina otkako sam bio premijer kod mene bio jednom ili dvaput i to nikad sam", odgovorio je Sanader.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.