Događaji

Zakon o radu

Mrsić ponovno poziva sindikate da sjednu za stol

Mrsić ponovno poziva sindikate da sjednu za stol

Upitan za sindikalnu najavu prikupljanja potpisa za svrgavanje Vlade, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić poziva za stol.

"Mi ćemo pozivati da se sjedne za stol i to ćemo uporno raditi jer se opet, unatoč prosvjedima i svemu uvijek mora sjesti za stol. S obzirom na situaciju u Hrvatskoj, na krizu koja već traje, na ekonomsku situaciju svatko treba podnijeti dio svoje odgovornosti i za stanje u Hrvatskoj i za izlazak iz krize. I ponovno pozivam sindikate da sjednemo za stol i da razgovaramo o Zakonu o radu, to smo i najavili. Ovo je i dalje javna rasprava".

O zakonu razgovaramo gotovo dvije godine, podsjeća Mrsić. Upitan jesu li u drugom čitanju moguće značajnije izmjene, Mrsić je odgovorio.

"Apsolutno stojimo iza toga da zakon treba još dogovoriti, stojimo na stanovištu da treba sjesti za stol i vidjeti koje stvari su dobre za radnike, koje su dobre za poslovnu klimu u Hrvatskoj, koje su dobre za tržište rada jer zakon mora odgovarati tržištu rada, mora odgovarati životu. Mi smo puno puta u ovim izmjenama Zakona o radu do sada postavljali neke ograde koje nisu dovele do dobrobiti radnicima nego su doveli do toga da su se kršila njihova radna prava".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.