Događaji

Pregovori o ZOR-u

Nastavili se pregovori oko Zakona o radu

Nastavili se pregovori oko Zakona o radu

Sindikati i poslodavci s predstavnicima Vlade sastali su se u Ministarstvu rada na pregovorima o ZOR-u između dva čitanja. Uoči sastanka HUS-ov Ozren Matijašević je izjavio što očekuje od pregovora:

"Da socijalni partneri, a u skladu sa zaključkom Hrvatskog sabora, riješe sporna pitanja i Zakon o radu za drugo čitanje bude predmet socijalnog koncenzusa. U tom smislu, ako bude potrebno, Hrvatska udruga radničkih sindikata će javnost upoznati i sa svojim stajalištima", izjavio je Matijašević.

Sindikati žele pregovarati bez poslodavaca. "Trostrani pregvori ne vode ničemu", rekao je NHS-ov Krešimir Sever, a na pregovore se osvrnuo i HUP-ov Petar Lovrić:

"To ćemo tražiti zbog toga što se pokazalo apsolutno neučinkovitim na ovaj način pregovarati. Osim toga, poslodavci su pokazali da su apsolutno nevjerodostojan sugovornik jer ono što su na jednoj strani obećavali, o čemu smo razgovarali s vodstvom HUP-a, na kraju se pokazalo da se nimalo ne poštuje kad je riječ o pregovorima o Zakonu o radu", rekao je Sever.

"Mi smo da zakon dozvoli sve, a potpuno ćemo podržati sindikati gdje god oni vide da će radnici biti zlouporabljeni. Mi vidimo i danas problem u ovom zakonu koji svi hvale, a onda kažemo da neki poslodavci ne plaćaju prekovremene. Znači, ne možemo reći da je nešto dobro, a istovremeno reći da nešto iz tog zakona nije dobro", kaže Lovrić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.