Događaji

"Kafić smrti"

Britanija: Čavrljanje o smrti uz espresso

Britanija: Čavrljanje o smrti uz espresso

Možda čavrljanje o smrti uz šalicu espressa ili čaja neće biti svačiji izbor ali u Britaniji dovoljno je zainteresiranih da se redovito napune skupovi koji se organiziraju od 2011., piše u subotu britanski list Guardian.

Idejni začetnik Jon Underwood smatrao je da je zapadno društvo predugo vremena prepuštalo razgovore o smrti liječnicima, sestrama, svećenicima i pogrebnicima i da su ljudi zbog toga izgubili kontrolu nad jednim od najvažnijih događaja s kojima se suočavaju.

Svoju ideju prvo je nudio raznim kafićima u istočnom dijelu Londona no nije naišao na plodno tlo, pa je prvi "kafić smrti" otvorio u vlastitoj kući u Hackneyu a vodila ga je njegova majka Sue Barsky Reid, psihoterapeutkinja.

Ideja se pokazala uspješnom i interes je rastao za okupljanja koja obično traju oko sat vremena i održavaju se u privatnim kućama, kafićima, grobljima.

Jon i Sue u međuvremenu su napisali i vodič za održavanje "kafića smrti".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.