Događaji

Nepravomoćna osuda za "pošteno suđenje"

Sutkinja: Širić se ponašao kao vladar virtualne nogometne igrice

Sutkinja: Širić se ponašao kao vladar virtualne nogometne igrice

Na zagrebačkom Županijskom sudu izrečene su nepravomoćne presude za korupciju u nogometu. Bivši dopredsjednik HNS-a Željko Širić nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora zbog primanja mita za tzv. 'pošteno suđenje' u prvoj HNL dok je drugooptuženi, bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer, osuđen na deset mjeseci uvjetno uz rok kušnje od četiri godine.

Željku Širiću, koji se jutros nije pojavio na izricanju presude, uz kaznu zatvora izrečena je i zabrana djelovanja u tijelima HNS-a u trajanju od 8 godina dok je Šprajceru izrečena zabrana djelovanja u nogometu od četiri godine.

Sutkinja Gordana Mihela Grahovac istaknula je da je nepobitno dokazano da je Širić od USKOK-ovog ključnog svjedoka Hrvoja Maleša tražio i primio 30 tisuća eura kako bi Hajduk, kojem je Maleš tada bio na čelu Uprave, imao pošteno suđenje, a istu uslugu platio je i bivši tajnik NK Karlovca Neven Šprajcer. U obrazloženju presude sutkinja je naglasila kako je Širić svoju poziciju povjerenika za suđenje koristio za vlastiti probitak te se ponašao kao suvremeni vladar virtualne nogometne igrice. Grahovac je naglasila da je Maleš, s time što je bio USKOK-ov ključni svjedok, ugrozio svoju karijeru i budućnost, a nitko mu nije izrazio divljenje.

Sve strane u postupku najavile su žalbe na presudu, a drugooptuženi Šprajcer istaknuo je kako je nezadovoljan presudom jer je nedužan te da će to dokazati na višem sudu.

U aferi je optužen i bivši nogometni sudac Stjepan Djedović kojemu je postupak izdvojen zbog pretrpljenog moždanog udara.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.