Događaji

Radni dan u Saboru

Vlada o Audijima i zapošljavanju mladih

Vlada o Audijima i zapošljavanju mladih

"Ne ukidamo mjere za zapošljavanje mladih", rekao je na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović.

"Nakon tjedan dana nepotrebne buke mogu reći da smo našli način da se ne prekida zaprimanje novih zahtjeva" rekao je premijer Milanović i pojasnio:

"Nećemo čak čekati niti garancije za mlade, nego krećemo odmah i do ljeta će svih 5.000 zahtjeva koji su u proceduri biti riješeni. Prema tome, još jednom pozivam, nadam se ne uzaludno, ne nasjedati na galamu. Radimo ozbiljno, radimo po proceduri", izjavio je Milanović.

Na sjednici Vlade ministar policije Ranko Ostojić pojasnio je što će učiniti sa skupim Audijima A6 koji su nabavljeni za ministarstva, ali su, nakon osude javnosti, dani na korištenje MUP-u.

"Ti auti koji su trebali ići u ministarstva bit će namijenjeni za rad policije u onim dijelovima i segmentima u kojima su najpotrebniji, a u zamjenu bi dobili policijski auto srednje klase koji je nabavljen prošle godine i time bi se uskladili s ovom prethodnom uredbom", rekao je Ostojić.

Bi li ipak bilo jeftinije da je ugovor o nabavi poništen i da su automobili vraćeni?

"Ugovor je ugovor, a koliko ja znam MUP ima vrlo različite aktivnosti u brizi o našim gostima i njihovoj sigurnosti i svim drugim potrebama. Dakle, MUP će to iskoristiti, ja ne sumnjam u to da će ti automobili biti iskorišteni na pravi način", rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Vlada je usvojila i prijedlog Zakona o državnoj informacijskoj infrastrukturi koji bi trebao stvoriti temelje za smanjenje administrativnog opterećenja građana i poduzetnika.

"Sve navedeno osigurat će primjenu principa "samo jednom" i to digitalno kao jednog dijela administrativnog rasterećenja građana i poslovnih subjekata te time stvoriti uvjete za djelovanje države bez papira", kaže ministar uprave Arsen Bauk.

A ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak naložio je da se završi proces restrukturiranja četiri društva koja su izdvojena iz 3. Maja prilikom privatizacije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.