Događaji

Radi se o navijačima Dinama i Hajduka

Gospić: 12 navijača Hajduka i Dinama koji su pravili nerede na autocesti Uskrs provodi u zatvoru

Gospić: 12 navijača Hajduka i Dinama koji su pravili nerede na autocesti Uskrs provodi u zatvoru

Protiv ukupno 98 osoba Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zaprimilo je kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima te je dvadeset osumnjičenika predano pritvorskom nadzorniku. Radi se o navijačima Dinama i Hajduka koji su se prošlog tjedna potukli na autocesti A1 kod Otočca.

Nakon što je Odvjetništvo ispitalo navijače, sudu istrage Županijskog suda u Karlovcu uputilo je zahtjev za pritvaranjem 12 osumnjičenika zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, dok je osmero osumnjičenika nakon ispitivanja pušteno na slobodu budući da iz kaznene prijave i dokumentacije ne proizlaze razlozi za podnošenje prijedloga za određivanje istražnog zatvora.

- Postoje osnove sumnje da su se osumnjičenici oko 14 sati 16. travnja 2014. na autocesti A1 kod čvora Otočac; i to 51 pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys koja se kretala vozilima autocestom u smjeru Splita te 59 pripadnika navijačke skupine Torcida, koja se kretala u smjeru Zagreba; zaustavili na kolničkim trakama i po izlasku iz vozila međusobno fizički sukobili pri čemu su dvije osobe teško tjelesno ozlijeđene, a 18-ero ih je lakše ozlijeđeno.

Ujedno, u sukobu je oštećeno više automobila kao i dvije rampe na naplatnim kućicama na izlazu Otočac - priopćili su iz gospićkog Tužiteljstva.

Slobodna Dalmacija


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.