Događaji

Beograd čeka novi vodni val

U Srbiji počela trodnevna žalost

U Srbiji počela trodnevna žalost

U Srbiji je počela trodnevna žalost za žrtve poplava, a do sad je potvrđena smrt 20-ak osoba. Katastrofa i na teritoriju BiH gdje su se ljudi, nakon povlačenja vode, polako počeli vraćati u svoje domove.

Na teritoriju BIH najkritičnije je u Doboju i Maglaju gdje je nakon povlačenja vode ostalo smeća i mulja, a gradovima se širi nesnosan smrad. Prijete epidemije, leševi životinja čekaju na kafileriju, građani hodaju s maskama na licima. Teško je i u dijelovima Posavine; na područjima oko Orašja, Odžaka, Bijeljine i Šamca. Mještanima prijete i mine. Bosanski mediji prenose kako je došlo do eksplozije na području Distrikta Brčko. Srećom, nitko nije stradao.Teško je i u Srbiji gdje je tijekom noći nastavljena evakuacija građana iz centra Obrenovca kojem i dalje prijeti opasnost od nabujalih rijeka. Do sada je potvrđena smrt 20-ak osoba, a procjenjuje se kako je evakuirano 32 tisuće ljudi. Premijer Aleksandar Vučić zahvalio se EU za podršku i pomoć koju su pružili Srbiji.

"Trebamo sačekati konačnu procjenu štete i tada ćemo moći razgovarati o konačnoj sumi. U svakom slučaju, beskrajno hvala Europskoj uniji", rekao je Vučić.

I dok je u Srbiji danas počela trodnevna žalost, glavni se grad priprema za novi vodni val. Beograd brani 5 kilometara nasipa i 350 tisuća vreća sa pijeskom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.