Događaji

Bizarna tragedija

Kambodža: Sedam mrtvih zbog pola eura

Kambodža: Sedam mrtvih zbog pola eura

Sedam je osoba smrtno stradalo u Kambodži u bizarnoj nesreći koju je prouzročio gubitak novca u vrijednosti pola eura.

Šest je stanovnika jednog kambodžanskog sela umrlo nastojeći spasiti jedanaestogodišnjaka koji se spustio u bunar da bi iz njega izvukao 3000 kambodžanskih rijala (4 kune), pri čemu je i sam umro.

Tragedija se dogodila u subotu navečer u regiji Siem Reap, poznatoj po hramskom kompleksu Angkor Wat, na sjeverozapadu Kambodže, jedne od najsiromašnijih zemalja na svijetu.

Dječakov otac Tuy Chin (50) slučajno je, zahvaćajući vodu iz bunara dubokog pet metara, u njega ispustio novac i upaljač. Nakon što je neuspješno, uz pomoć ljestava, pokušao izvući novčanice, cijeli je događaj ispričao članovima obitelji. Njegov jedanaestogodišnji sin želio je pomoći ocu i spustio se u uski, potpuno mračni bunar, no ubrzo se počeo gušiti zbog manjka kisika u njemu.

U pomoć su mu najprije pritekle njegove dvije sestre, 13-godišnjakinja i 15-godišnjakinja, zajedno s 12-godišnjim susjedom. Vidjevši da se guše, troje odraslih susjeda pokušalo ih je spasiti. Na kraju je svih sedam beživotnih tijela iz bunara izvađeno uz pomoć konopaca.

"Ovo je strašna tragedija. Sedam mrtvih zbog 3000 rijala", rekla je za AFP članica obitelji.

Prema podacima Svjetske banke, oko 20 posto stanovništva živi ispod praga siromaštva u Kambodži, što znači s oko 7 kuna po osobi dnevn

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.