Događaji

Suđenje u odsustvu

Optužnica protiv Hernadija dostavljena u Remetinec

Optužnica protiv Hernadija dostavljena u Remetinec

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda iza podneva će razmatrati optužnicu protiv šefa Uprave MOL-a Zolta Hernadija.

Vijeće će odlučivati i o prijedlogu USKOK-a da se Hernadiju sudi u odsutnosti s obzirom na činjenicu da je nedostupan hrvatskom pravosuđu i da nije moguće njegovo izručenje. Sjednica vijeća pod predsjedanjem sutkinje Gordane Mihaele Grahovac zakazana je za 12 i 30 sati, potvrdio je glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić za Media servis.

'USKOK je u optužnici predložio da se protiv Zolta Hernadija suđenje provede u odsutnosti te će Vijeće razmotriti ovaj prijedlog i istovremeno odlučivati o osnovanosti optužnice. Hernadija će zastupati njegovi branitelji Laura Valković i Dora Mikuličić. A optužnica je dostavljena u zatvor u Zagrebu te se u ovakvim situacijama ista uručuje tek u trenutku kada optuženik bude lišen slobode'', pojasnio je Devčić.

Podsjetimo, šefa Uprave MOL-a tereti se da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu dao 10 milijuna eura mita za preuzimanje upravljačkih prava u INA-i. Sanader je za to već nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, a i dalje čeka objavu pravomoćne presude Vrhovnog suda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.