Manifestacija je već odavno prerasla granice Biograda
Održan "Biogradski stol", počinje Harley Davidson fešta
Biograd na Moru na svečani je način "otvorio" još jednu glavnu turističku sezonu - protekloga je vikenda uspješno održan još jedan, deveti po redu, "Biogradski stol".
Manifestacija je već odavno prerasla granice Biograda i potvrdila da je njezin idejni začetnik, direktor Turističke zajednice Ivo Eškinja, jedan od najdugovječnijih i najiskusnijih direktora turističkih zajednica kod nas koji uskoro odlazi u zasluženu mirovinu, prije devet godina pokrenuo izniman projekt koji je danas prepoznatljiv i u Europi.
Od prvog stola dugog 170 metara, danas je prerastao na više od 1200 metara i obuhvatio gotovo čitav biogradski poluotok. Najduži stol i brojne druge manifestacije značajan su doprinos promociji Biograda kao kvalitetne turističke destinacije, kao što je i velika fešta motocikala Harley Davidson koja počinje za nekoliko dana, od 12. do 15. lipnja.
Otvarajući ovogodišnju manifestaciju, Eškinja je kazao da Biograd već čitav niz godina bilježi stalni porast turističkih noćenja. Ove je godine u prvih šet mjeseci zabilježen znatan porast u odnosu na prošlogodišnje razdoblje, a najave za iduće razdoblje i samu špicu sezone također su vrlo dobre.
Zahvalio je još jednom svim izlagačima, njih više od 400 jer bez njih ne bi bilo ni "stola", a posebno domaćim ugostiteljima, hotelijerima i obrtnicima.
Biogradska riva bila je puna gostiju tri dana, a kako i ne bi kada se mogla razgledati šarolika ponuda na štandovima, ali i kušati brojna jela. Mirisi su se širili svuda uokolo i bilo im je teško odoljeti. Iako "Biogradski stol" ne znači da je sve izloženo "mukte" - naprotiv, većina se toga prodaje - ipak se na dosta mjesta i častilo goste.
Među većim "tećama" bila je i ove godine ona hotelske kuće "Ilirija" s više od 350 porcija rižota s dagnjama. Udruga kuhara i učenici biogradske srednje škole također su se iskazali sa svojim specijalitetima, kao i tvrtka "Vrana" koja se redovito uključuje u takve priredbe, uz brojne ugostitelje i gradske udruge.
U velikim se kotlovima kuhao fažol s mesom, bilo je raznih fritaja i gulaša uzduž rive, te brojni drugi specijaliteti iz biogradskog zaleđa, poput prisnaca, pršuta, vina, sireva....
Goste su zabavljale biogradske mažoretkinje i Gradska glazba, duž rive nastupali su brojni glazbenici, tamburaši, folkloraši, KUD-ovi iz svih krajeva Hrvatske jer glavni je moto "Biogradskog stola" ostao isti svih devet godina: povezati plavo i zeleno.
U Biogradu očito znaju kako to napraviti, baš kao što znaju i - kako produžiti predsezonu i posezonu.
Slobodna Dalmacija
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.