Događaji

Nakon euforije zbog 4:0 protiv Kameruna

Povratak Vatrenih i loše stanje u Gunji obilježili tjedan

Povratak Vatrenih i loše stanje u Gunji obilježili tjedan

Najveću pažnju protekli je tjedan izazvao neuspjeh Vatrenih u Brazilu. Među temama je dominiralo i loše stanje na poplavljenim područjima, izbor novog predsjednika Europske komisije te Agrokorovo preuzimanje Mercatora. Obilježen je i Dan državnosti uz poruku da su pred nama bolja vremena.

Nakon euforije zbog 4:0 protiv Kameruna, iz Brazila hladan tuš: nogometna reprezentacija se poražena 3:1 od Meksika vraća kući nakon odigrane tri utakmice Svjetskog prvenstva. Loša strategija Nike Kovača za većinu je glavni krivac. On odgovara: ako netko može bolje, neka izvoli..

"Mislim da su pokazali Meksikanci da su jedna odlična ekipa", izjavio je nakon poraza od Meksika Niko Kovač.Od reprezentacije se oprostio Ognjen Vukojević. Zahvalio je bivšim izbornicima, ali ne i Kovaču koji  ga nije stavio u igru u Brazilu. U sjeni nogometa prolazila su događanja u Hrvatskoj. 62 milijuna kuna koje su hrvatski građani donirali poplavljenima, nitko još nije dobio. Crveni križ je dio novca oročio. Načelnik Gunje Hrvoje Lucić bio je najglasniji:

"Oni su stvarno bahati da ne kažem bezobrazni, vjerujte da nisu ni jednu jedinu lipu dali", rekao je Lucić.Odgovor čelnika Crvenog križa Josipa Jelića nije trebalo dugo čekati.

"Nema teorije da bi novac otišao za bilo što osim za ono za što je uplaćen", rekao je Jelić.Poplavljenima će biti isplaćeno po 4000 kuna po članu kućanstva.Vladi pada rejting. Prema istraživanju Ipsos pulsa vjeruje joj svega 13 posto građana, a premijer Milanović prestigao je šefa HDZ-a Karamarka i preuzeo titulu najnepopularnijeg političara...

"Mi radimo ozbiljan posao i ne očekujem da to ljudi shvate istog trena i da plješću, ali alternativa je jako loša, ali mislim da smo i mi sasvim dobri", rekao je premijer.Vlada je u Sabor poslala Zakon o radu, izmjene Ovršnog zakona i Zakon o životnom partnerstvu prema kojem će parovi istog spola moći sklapati zajednicu, ali ne i posvajati djecu. Ministar obrazovanja Mornar najavio je da će građanski odgoj u školama kao zaseban predmet biti uveden u školskoj godini 2015./2016., a do tada će se realizirati kao međupredmet. Počeli su i e- upisi u srednje škole, a odmah prvoga dana zabilježeni su problemi..

"Internet nam je pukao, broj telefona za informacije je nedostupan", rekla je Vesna iz Slatine.

"Sustav ih nije prihvaćao, što je riješeno", priznao je probleme ravnatelj Carneta Zvonimir Stanić.Stopa nezaposlenosti pada treći mjesec zaredom i dostigla je najnižu razinu od rujna zahvaljujući zapošljavanju u turizmu. No ima i loših vijesti. Broj blokiranih građana na godišnjoj razini porastao je za 22,15 posto. Krajem svibnja u blokadi je bilo 57.480 tvrtki. Poduzetnicima možda pomogne najava ministra Marasa da će tražiti za male i srednje poduzetnike naplatu PDV-a po naplati računa. Najavljuje i nove potpore:

"Kreće oluja natječaja na jesen i poziva iz sredstava Europske unije", rekao je ministar Maras.Ovaj tjedan obilježen je Dan državnosti uz poruku vladajućih kako nas čekaju bolja vremena.Novi predsjednik Europske komisije bit će Jean Claude Juncker. Summit Europske unije bio je prilika za susret Milanovića i Orbana na temu MOLA i INA-e, ali nisu objavljeni detalji. Na skupštini INA-e donesena je odluka o pokrivanju prošlogodišnjih gubitaka zadržanom dobiti iz prethodnih godina. Posao stoljeća kako ga mnogi nazivaju, obavio je Agrokor. Zaključeno je preuzimanje Mercatora vrijedno 550 milijuna eura. Dok u Hrvatskoj čestitaju, u Sloveniji provjeduju.

Prosvjedovali su i u Splitu radnici Konstruktora zbog 9 neisplaćenih plaća i najavili štrajk glađu.Na dodjeli Porina najviše nagrada osvojio je Oliver Dragojević dok je izborom slušatelja Porina za hit godine dobio Marko Perković Thompson.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.